StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB UITKIJKEN NAAR DE REACTIE VAN BEIDE SPELERSGROEPEN.

Het was bijna ontroerend om te horen hoe Stijn Vreven vorig weekend meteen na de met 1-5 verloren wedstrijd tegen Oostende de verantwoordelijkheid voor de zware nederlaag in eerste instantie bij zichzelf zocht en in mindere mate de spelersgroep met de vinger wees. Een trainer met een winnaarsmentaliteit genre Vreven heeft daar zoals hij zelf voorspelde ongetwijfeld wakker van gelegen, maar meer als "gegokt en verloren" zou ik achter dit verlies niet zoeken. Onrechtstreeks boosdoener was uiteraard het door de technische staf als vervelend ervaren vertrek van Renaud Emond naar Standard waardoor enkele omzettingen dienden te gebeuren en het is wellicht fout gelopen omdat er eenvoudig weg en achteraf bekeken een paar onnodige verschuivingen werden doorgevoerd. De cijfers waren vermoedelijk minder zwaar uitgevallen indien het succesvol centraal duo achterin van de match op Lokeren was blijven staan (Moren-Coulibaly), Moulin niet was opgedragen wat meer vooruit te spelen en er iemand werd belast om te proberen de nieuwe rol van Renaud over te nemen. Klinkt eenvoudig, maar uiteraard zal het in de praktijk een stuk complexer zijn om de leemte van een onderschatte speler als Emond op te vullen. Het moet zaterdag een pijnlijke ervaring zijn geweest voor Vreven om zijn tot dan toe bij momenten gretig en goed voetballend elftal en ondanks veel goeie wil, zo op de sukkel te zien. En nogmaals, ik blijf er nog altijd bij dat wanneer de zwak leidende Boucaut de ingebeelde strafschop correct had ingeschat, zelfs het wat ontgoochelend W-B van vorige week zaterdag niet kansloos was geweest. Wedden dat Stijn Vreven zich geen twee keer aan dezelfde steen zal stoten waarmee ik in geen geval bedoel dat er punten worden gepakt in Jan Breydel, maar ik ben ervan overtuigd dat het er op defensief vlak een stuk stabieler zal uitzien en dat zal nodig zijn om een op revanche belust Blauw-Zwart af te houden.

Ondanks de waslijst aan blessures bij Club Brugge, lees ik dat hun grootste zorg is om uit te vissen hoe men goudhaantjes als Vazquez en Vanaken kan laten samen spelen in dezelfde ploeg. Dat is wel even schrikken, want mij hebben ze altijd verteld dat geweldige voetballers (en dat zijn Victor en Hans sowieso) altijd kunnen samen spelen. En nog even terugkerend naar vorig weekend : de eerlijkkste quote kwam dus uit de mond van Stijn Vreven, de meest lachwekkende volgens mij uit de mond van VRT-sportjournalist Stef Wijnants die maandagochtend over de nederlaag van Club in Moeskroen de "fantastische" uitspraak deed dat Blauw-Zwart tegen Moeskroen-Peruwelz een vermoeide indruk maakte. Moeten dat soort Beroeps- sportjournalisten van de openbare omroep met onze centen betaald worden ? Waanzin toch, want er zijn amper 7 speeldagen achter de rug, de Beker van België moet nog beginnen en Europees moesten ze inderdaad al aan de bak, maar het grotere werk is pas eergisteren in Napels begonnen. Nu ja, zou Stef toch gelijk hebben als ik de match tegen Napoli van donderdagavond nog even voor de geest haal ? Grapje hoor !

Feit is dat de Bruggelingen wat graag revanche zullen willen nemen voor de smadelijke nederlaag in Henegouwen en de pandoering tegen Napoli die vooral de negatieve uitreputatie van het huidige Club Brugge aan de kaak stelt, want in Jan Breydel valt het voorlopig allemaal best mee (remember de 7-1 tegen Standard). Laat de Luikenaars op dat moment even op de dool zijn geweest, het zijn en blijven cijfers die tot de verbeelding spreken en die Stijn Vreven zeker heeft meegenomen in zijn voorbespreking. In Moeskroen en tegen Napoli verliezen, dat op zichzelf kan altijd gebeuren, maar het was vooral de manier waarop. Wanneer ik de analisten De Vlieger en Verheyen donderdagavond na de 5-0 afstraffing hun evaluatie hoorde maken, klonk die vooral streng voor een "wandelende" Victor Vazquez die er wat ongeïnteresseerd zou bij gelopen hebben. Ofwel krijgt W-B zondagavond een overgemotiveerd Blauw-Zwart tegenover zich en moeten we hopen dat een vroege goal uitblijft, ofwel wordt het een elftal dat in zak en as zit en bij de eerste de beste tegenslag breekt. Twee ploegen die, de ene al wat meer dan de andere, één en ander goed te maken hebben, zou dat vuurwerk voorspellen ?

Patrick Van Wesemael.