StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* W-B doet goeie zaken zonder te spelen.
De rangschikking onderin de JPL wordt met de speeldag meer en meer bizar. Zelfs met verlies in Brugge deze avond kan Waasland-Beveren nog enkel door Charleroi en Standard worden bijgehaald, maar alle andere ploegen van wie W-B de hete adem in de nek voelde, lieten steken vallen.
De pijnlijkste steek deelde Moeskroen in Lokeren uit, want die zou de positie van Bob Peeters wel eens zwaar op de helling kunnen zetten. Hoorde ik onze supporters een paar weken geleden in Daknam niet zingen "Bobke aan den dop" ? Maar ook Kortrijk (eervol in Oostende verloren), OHL tegen Zulte-Waregem, Mechelen in Genk en Westerlo (thuis zwaar onderuit tegen een verbluffend STVV) kwamen niet tot puntgewin. Gevolg is dat Moeskroen gouden zaken doet in het klassement en Westerlo nu alleen laatste staat en dat heeft trainer Van Veldhoven gisteren aan de supportersgezangen zeker gemerkt. W-B moet attent blijven voor wat er zich onderin de stand afspeelt, maar zou bv. met een puntje in Jan Breydel een fantastische zaak doen, ook al in de wetenschap dat de mannen van Stijn Vreven na vanavond verplaatsingen naar Anderlecht, Standard, Lokeren en Club Brugge achter de rug hebben. Overigens, voor wie het zou gemist hebben : vrijdagavond in Stadion was Stijn Vreven de gast bij Tom Coninx en het werd echt een mooi interview met een zeer zelfbewuste coach wiens laatste woorden van het interview ik mij nog prima herinner : "wij vertrekken niet met angst naar Brugge", waarmee Stijn ongetwijfeld wil zeggen dat het respect voor de tegenstander er wel zal zijn, maar eveneens het geloof in eigen kunnen.

* Moest terugdenken aan Rik Pauwels.
Na de bolwassing die Club Brugge in Napels overkwam, maar vooral de schrale oogst van Blauw-Zwart tot nu toe op verplaatsing, moest ik terugdenken aan de periode waarin Rik Pauwels trainer was van KSK Beveren. Toen werd er zelfs gesproken van een "kerktoren-syndroom", want zo goed het KSKB op de Freethiel verging, des te slechter buitenshuis waardoor meermaals in de pers grappend werd opgemerkt dat, zodra de mannen van Rik Pauwels de kerktoren van Beveren uit beeld zagen verdwijnen, zij ook alle geloof in een goeie afloop op verplaatsing verloren. Rik woont nog altijd in een appartementsgebouw aan de Fruithoflaan in Berchem en mede door de zorg voor zijn zieke echtgenote beginnen de jaren zwaar door te wegen.

Ondertussen manifesteren de kriebels voor de match van deze avond zich meer en meer. Enerzijds is er het onmiskenbaar feit dat Club Brugge niet met het grootste vertrouwen aan de partij zal beginnen, maar anderzijds zal Preud'Homme zonder twijfel zijn beste trukkendoos hebben boven gehaald om zijn spelers op te naaien en er in te vliegen, want dat was donderdagavond een rake opmerking van analist Gert Verheyen die van mening was dat Club soms het noodlot over zichzelf afroept door aanvankelijk te lijdzaam het spel te ondergaan terwijl het soms meer aangewezen is zelf initiatief te nemen. Wordt dit een kantelwedstrijd voor Blauw-Zwart of dompeltt Waasland-Beveren de Bruggelingen in nog diepere rouw ? Het antwoord volgt deze avond even voor 22 uur.

PVW.