StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg W-B MAAKT VERBROD KERSTMUTSENFEESTJE HELEMAAL GOED !

Waasland-Beveren liep al een drietal jaar rond met een schuldgevoel over het verknalde kerstmutsenfeestje en heeft dat zondagavond van zich afgevoetbald door juist NIET te voetballen in Jan Breydel. De Waaslanders hebben hiermee een goeie daad gesteld voor het Belgisch voetbal, want als iconen van onze populairste sport zoals Michel Preud'Homme er nog langer gefrustreerd blijven bijlopen slaat ons voetbal tot buiten de landsgrenzen maar een belabberd figuur.

Stijn Vreven noemde kort voor aanvang van de wedstrijd in een interview Brugge een gewond dier waarvoor het bijzonder opletten is geblazen en vreesde vooral een blitzstart van Blauw-Zwart. Dat viel al bij al best mee en het was zelfs Langil die even voor het afsluiten van het kwartier de buitenkant paal raakte waar Gano bedienen meer aangewezen was. Brugge was gewaarschuwd en trok de aanvalsregisters ver open, maar zonder een wereldpartij te moeten spelen stond Henkinet feilloos te keepen. Aan de overkant dreigde ook Demir een keertje, maar het was Tuur Dierckx die de ban brak in de 40ste minuut en op slag van rust ook aan de basis lag van de 2-0 die uiteindelijk door Jans ongelukkig in eigen doel werd gewerkt.
Net zoals tegen Oostende pakte Waasland-Beveren meteen na de herneming een kostbaar doelpunt, want binnen de 28 seconden lag de bal opnieuw in het netje en het was wederom man van de match Tuur Dierckx die mocht juichen. Club had zijn schaapjes op het droge en ging bij momenten wat nonchalant voetballen, maar in de zone van de waarheid bleek W-B niet in staat de thuisploeg pijn te doen, ondanks de inbreng van Nabab, Milosevic en M.Sila in de loop van de tweede helft. Bij het ingaan van het slotkwartier tilden Vossen en De Fauw de score tot forfaitcijfers aan. Met een enig mooi afstandsschot wiste Milosevic de hatelijke nul uit, maar ik betwijfel of Stijn Vreven dit als een eerredder heeft ervaren. In blessuretijd pakte Milos Maric rood voor een licht vergrijp waardoor W-B komend weekend op zoek moet naar een andere kapitein tegen landskampioen Gent.

In een interview na de wedstrijd klonk Stijn Vreven in Stadion bijzonder aangeslagen over de tweede opeenvolgende pandoering en nam hij tot grote ergernis van studiogast Jan Boskamp de schuld voor het zware verlies, net zoals tegen Oostende, wederom op zich. Boskamp vond dat ongepast en was van mening dat hij zijn spelers best eens met een vermanende vinger mocht wijzen.
En Bossie was echt wel Beverengezind, want hij had niet het minste begrip voor de beslissing van Laforge om in blessuretijd Maric met direct rood naar de kleedkamer te sturen. "Reglementair misschien correct" volgens Boskamp, "maar niet de minste aanleg voor het aanvoelen van het spel", aldus nog de onvoorspelbare Nederlander.
Tien doelpunten incasseren in zijn laatste 2 wedstrijden, het zijn cijfers die tot de verbeelding spreken, maar in beide gevallen is W-B gewoon 3 punten kwijt en dat was met nipt verlies niet anders geweest. Tegen Gent staat de teller bij het begin van de match weer op nul en alhoewel na 2 zware nederlagen supporters geneigd zijn voor een derde afstraffing te vrezen, hoeft het absoluut niet zo'n vaart te lopen. Elke wedstrijd is anders en waar de omstandigheden in het begin van het seizoen al eens meezaten, zitten die nu wel eens tegen. De 2 discutabele beslissingen net voor en net na de rust thuis tegen Oostende en de owngoal van Jans op slag van rust gisterenavond, ze betekenden een wereld van verschil indien deze (ongeacht of het al dan niet verdiend was geweest) een andere afloop hadden gekend. Onmiskenbaar is echter dat de ploeg momenteel wat frisheid mankeert en alhoewel ik het ontbreken daarvan vorige week heb weggelachen toen analist Stef Wijnants daarop aludeerde toen het ging over het zwak presteren van Brugge, meen ik te mogen stellen dat er geen vergelijking mogelijk is. Deze week hebben journalisten Preud'homme er attent op moeten maken dat Club Brugge in het tussenseizoen Vanaken en Dierckx had gekocht (respectievelijk op de bank en in de tribune tegen Napoli), want zijn kern is zo groot dat Michel beide nieuwkomers uit het oog was verloren. De kern bij W-B is een stuk kleiner en niet vergeten dat Vreven en zijn mannen er als eerste aan begonnen zijn half juni en dat een dipje nu niet eens zo onlogisch is. Vreven is immers een trainer die het uiterste eist van zijn spelers en uiterst is in het geval van Stijn echt veel hoor ! En niet vergeten dat Waasland-Beveren er ondertussen verplaatsingen naar Anderlecht, Standard, Lokeren en Club Brugge heeft opzitten en laat deze ploegen nu niet per se top zijn, het blijven lastige uitwedstrijden.
Samengevat : ons puntenaantal is gezien het programma prima, net als het klassement overigens, maar W-B moet de komende weken en maanden proberen beter om te gaan met spelhervattingen en trachten de achterdeur wat minder ver open te zetten. Zaak is nu om woensdag voor de beker thuis tegen Dender de kwalificatie te verzekeren en liefst op een overtuigende wijze die vertrouwen inboezemt voor de derby tegen landskampioen Gent. Met zijn allen achter de ploeg woensdag supporters !

Patrick Van Wesemael.