StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Morgenavond bekervoetbal op de Freethiel.
Zonder aan ook maar de minste onderschatting te doen mogen we er vooraf van uitgaan dat de bekerwedstrijd van woensdagavond op een ideaal moment komt. In eigen Freethielstadion derdeklasser Dender ontvangen na twee opeenvolgende zware competitienederlagen, moet in principe een geschikte gelegenheid zijn om met een degelijke prestatie het vertrouwen met het oog op de topper van komend weekend tegen Gent, te herstellen. En met alle respect voor de formatie van Emilio Ferrera, als deze opdracht fout afloopt zullen er geen excuses worden aanvaard om de uitschakeling te verantwoorden. En meteen is de naam Ferrera gevallen.
Voor Emilio zal een bezoekje aan de Freethiel steeds goeie herinneringen blijven oproepen. KSK Beveren was immers de ploeg die hem de kans gaf uit het niets op de trainerskaart van eerste klasse te zetten en eigenlijk heb ik altijd het gevoel gehad dat Emilio, ondanks zijn best indrukwekkend palmares, nergens zoveel positieve publiciteit heeft geoogst dan zijn periode in Beveren.
Thans is de gewezen trainer van o.a. KSK Beveren, Lierse, Club Brugge, Lokeren en Genk bezig iets moois op te bouwen bij derdeklasser Dender, want op kousevoeten is het naar een keurige derde plaats opgerukt in de stand op amper 2 puntjes van leider Winkel Sport. Onderschatting is dus uit den boze voor W-B, want elke bekercampagne zijn er de nodige verrassingen en die komen vaak van ploegen uit lagere reeksen waar men gewend is er het hoofd voor te leggen en waar gegarandeerd genoeg goeie voetballers rondlopen die hoger mogen mikken.
Het wordt alweer benieuwd uitkijken hoe de spelersgroep van Waasland-Beveren zal reageren op de tweede opdoffer in even zoveel weken, maar ik heb vertrouwen in een goeie afloop. De clubleiding heeft overigens tijdens de ploegvoorstelling reeds te kennen gegeven dat zij dit seizoen een langer bekerparcours wel ziet zitten en daar willen de supporters graag hun steun aan verlenen. Ik begrijp dat er hier en daar wat bezorgde of zelfs geschrokken fans zijn na de gebeurtenissen tegen Oostende en Club Brugge, maar amper 2 speeldagen geleden (door het interlandvoetbal waren het 3 weken) was er nog grote euforie na de winst in Lokeren en de toen 10 op 18. Ik geloof niet dat dit allemaal toeval is geweest, maar op onze hoede voor een nog grotere terugval moeten we uiteraard wel zijn. Dender kreeg overigens dit weekend een zeer goeie pers na de vlotte 3-0 winst tegen Petegem.
Morgen woensdag loont het zeker de moeite om de Gele Ditjes, Blauwe Datjes van Rudy Beck te lezen, want hij licht de spelerskern van Dender nader toe en eerlijk gezegd, die ziet er best indrukwekkend uit, maar dat interessant leesvoer is dus voor morgen.

* WB-Genk dan toch op zaterdag 17 oktober om 20 uur.
Maandag raakte bekend dat de competitiewedstrijd Waasland-Beveren tegen Rc Genk gewoon doorgaat zoals oorspronkelijk op de kalender was voorzien op zaterdag 17 oktober om 20 uur.
Vorige week had de burgemeester van Beveren vanwege andere activiteiten in zijn gemeente die dag de wedstrijd verboden en laten verschuiven naar zondag 18 oktober om 20 uur. Op die beslissing is hij dus maandag teruggekomen.

* Spektakel in Bornem, Yellow Blue verliest.
Bornem en Eendracht Aalst hebben er zondagnamiddag op Breeven een heus spektakelstuk van gemaakt. De wedstrijd eindigde op 4-4 en gezien het klassement denk ik dat Bart Selleslags vooraf op meer had gehoopt. Die boulevards zijn afgekeken van W-B zeker Bart ?
Yellow Blue leed een zware 4-1 nederlaag tegen de buren van Kieldrecht, maar zit nog veilig midden de buik van het klassement. Volgende week komt Melsele B dat wordt getraind door Danny Pfaff naar de Freethiel en dat is er eentje om naar uit te kijken. Tof ook dat Sint-Niklaas en Robby Buyens hun draai in derde hebben gevonden en dat levert zowel punten als spektakel op (3-3 tegen Brakel).

PVW.