Waasland-Beveren mag op woensdag 2 december naar KV mechelen om er de 8ste finales van de Croky Cup te betwisten, maar het zal daar een stuk beter voor de dag moeten komen wil het nog verder bekeren dan woensdagavond tegen derdeklasser Dender. Het team van Emilio Ferrera is nog ongeslagen in de derde klasse en op basis van wat het gisterenavond op de Freethiel liet zien is dat absoluut geen verrassing. Tegen dit sterk collectief met veel individuele klasse had W-B het in de eerste helft knap lastig en het kwam goed weg toen al na 2 minuten een carambole via de paal net niet de 0-1 opleverde. Het was dan ook geen toeval dat de ban moest worden gebroken op een stilstaande fase. Thibault Moulin was de voorbije weken weinig gelukkig met zijn hoekschoppen en vrijetrappen, maar ditmaal krulde hij bij het ingaan van het slotkwartier een vrijschop voorbij doelman Santos Bravos die nochtans in de goeie hoek stond en dus beter had moeten doen. Een op dat moment gevleide voorsprong, maar op slag van rust geschiedde gerechtigheid toen de Denderse prijsschutter en Spaanse Belg Esteban Cassagolda (in 2011 nog aan de slag met de beloften van W-B tijdens een uitwedstrijd bij Oostende) op de rand van de zestien fraai de gelijkmaker binnen schoot.

Stijn Vreven was tijdens de rust niet mals voor zijn spelers, want naar verluidt was zijn donderpreek tot buiten de kleedkamers te horen, maar zijn bolwassing vertaalde zich wel op het veld in meer snedigheid. Vooral de voor Vanzo ingevallen Myny flitste weer als enkele weken geleden waardoor de partij zowaar aangenaam om volgen werd. Jens Podevijn van Dender ontsnapte aan rood na een catchgreep op Demir en tot eenieders voldoening met een Waasland-Beverenhart ontsnapte de thuisploeg aan gevreesde verlengingen. De voor Gano halverwege de tweede helft ingevallen Livio Nabab stond amper een minuutje tussen de lijnen toen hij alleen voor de doelman werd gezet en beheerst afwerkte. Langil liet een reuzekans op de beslissende 3-1 liggen, maar in de 90ste minuut verkwanselde Joeri Lapage op zijn beurt de 2-2.

De volgende ronde halen was de opdracht en die werd vervuld, maar de verhoopte kentering na een tweetal mindere wedstrijden is helaas uitgebleven. Stijn Vreven heeft wellicht niet gezien waarop hij hoopte om met vertrouwen toe te werken naar de topper tegen landskampioen Gent van aanstaande zaterdag. Woensdagavond nog werd geloot voor de 8ste finales en die brengt KV Mechelen en Waasland-Beveren op woensdag 2 december Achter de Kazerrne tegenover mekaar.
Er zijn betere lotingen mogelijk en een thuismatch tegen KV was interessanter geweest, maar het lot kon ook ongunstiger uitgevallen zijn.