StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB TIEN GOALS BINNEN, SLECHTS 6 PUNTEN KWIJT.

Op zoek naar ere-herstel tegen op kruissnelheid komende landskampioen.
De speeldagen 7 en 8 hebben Stijn Vreven de andere kant van de succesmedaille leren kennen.
Hij zat daar uiteraard niet op te wachten en wist als geen ander dat die keerzijde er een keer zat aan te komen, want na elke tot nu toe gespeelde wedstrijd heb ik Stijn het woord "nederig" in de mond horen nemen en dat bleek op zowel een realistisch voorgevoel als voldoende stielkennis te wijzen.
Nu zou het van weinig ernst getuigen de twee uitschuivers tegen Oostende en Club Brugge af te doen als "niet erg", maar het zou evenmin correct zijn dat 6 degelijke tot zeer goeie matchen het onderspit moeten delven ten opzichte van geciteerde 2 blamages.

Vraag die moet worden gesteld is of de zware nederlagen tegen KVO en Club complete verrassingen zijn, of dat er misschien toch enkele aanwijsbare oorzaken zijn en mijn bescheiden mening is de laatste optie. Dat de score in beide gevallen zo hoog kon oplopen is niet eens zo vreemd, want ook Moeskroen slaagde er in op de Freethiel driemaal raak te treffen, net als Anderlecht in het Vandenstockstadion op de openingsspeeldag. De aanwijsbare redenen zitten volgens mij in het feit dat de leemte die het vertrek van Renaud Emond heeft nagelaten en het zoeken naar oplossingen met de nodige en/of onnodige verschuivingen tot gevolg, een belangrijke invloed hebben gehad. Het bijna gelijktijdig aantrekken van Livio Nabab kan op termijn de sleutel naar een mogelijke oplossing vormen, maar het heeft er alle schijn van dat de club onvoldoende klaar was om het vertrek van Emond op te vangen. Daarenboven kunnen we er niet omheen dat onze rechterflank Jans-Myny even moet bekomen van de zware inspanningen die zij in het competitiebegin tot eenieders voldoening hebben geleverd. Erger zou het geweest zijn dat het dubbele verlies van de voorbije wedstrijden compleet uit de lucht kwam vallen, maar volgens mij kent Vreven de oorzaak en precies daarom neemt hij zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van de spelers, al zou het bestuur nu ook even de vinger mogen opsteken om zijn coach bij te treden in deze voor hem moeilijke momenten.

Of de komst van Gent nu een goed moment is om speeldag 7 en 8 naar de vergeethoek te verwijzen is een ander paar mouwen. De landskampioen kende een moeizame start, speelde aanvankelijk ver van sprankelend, maar is de voorbije weken aan de betere hand en verloor tot nu toe nog niet. In competitieverband haalde het nog geen kampioenenniveau, in de eerste CL wedstrijd uit de clubgeschiedenis deed het dat wel. Tegen Lyon was het de betere ploeg en verdiende het (op het laatst zelfs met 9 tegen 11) meer dan het zeer verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Waar de Buffalo's het lastig mee hebben is de weg naar de netten te vinden, maar dat kan van het ene op het andere moment veranderen. Gent zit thans dicht bij zijn beste vorm en niet toevallig zag Marc Degryse tijdens Extra Time maandagavond in Sels, Kums en Depoitre 3 aanstaande Rode Duivels.

Midweeks wisten W-B en Gent zich respectievelijk tegen Dender en Eupen te plaatsen voor de volgende bekerronde, maar in beide gevallen was dat zonder glans en onvoldoende om dit Oost-Vlaams onderonsje geruststellend tegemoet te zien. Moet Waasland-Beveren zaterdagavond (wedstrijd begint om 18 uur) voor een derde opeenvolgende keer de kelk tot de bodem ledigen, of is Stijn Vreven er toch in geslaagd zijn troepen succesvol te herschikken, dat is de boeiende vraag die ons tot dan zal bezig houden.

Patrick Van Wesemael.