Op een iets te afwachtend openingskwartier na waarin de bezoekers bij het afsluiten ervan op een wat gelukkige wijze scoorden, heeft Waasland-Beveren het gezochte en door de trainer uitdrukkelijk gevraagde ere-herstel genomen. Het speelde tegen landskampioen Gent een zeer degelijke wedstrijd waarin het vooral de tweede helft bij momenten de bezoekers de daver op het lijf joeg, maar de Buffalo's ontsnapten miraculeus aan puntenverlies.

Moren kreeg zaterdagavond de voorkeur op Buatu en Milosevic verhuisde na zijn verdienstelijke midweekse bekermatch tegen Dender opnieuw naar de bank. Gent trok vanaf het eerste fluitsignaal het spel naar zich toe, maar de eerste echte schermutseling kwam van Olivier Myny. Op het kwartier pakte Waasland-Beveren zijn tiende doelpunt van dit seizoen op een stilstaande fase en dat zijn cijfers om toch even bij stil te staan. Gano die nooit verdedigend werk schuwt, verlengde een hoekschop nagenoeg in eigen doel, maar Mitrovic gaf met de borst het beslissende zetje. W-B knokte zich hierna dapper in de wedstrijd, maar op echt goeie combinaties bleef het wachten. Via Raman (knappe tussenkomst van Henkinet) en een betwistbbaar handspel van Coulibaly was Gent dichtbij de 0-2, maar aan de overkant had W-B op slag van rust dikke pech toen Vanzo een voorzet van Lengil tegen de dwarslat kopte en diezelfde Vanzo in de herneming Lasse Nielsen de gelijkmaker voor de lijn zag weg halen. Verdiende 0-1 halverwege, maar naarmate de rust naderde ging Waasland-Beveren beter voetballen en dat bood perspectief voor de tweede helft.

Ditmaal waren het de mannen van Stijn Vreven die de bezoekers meteen naar de keel grepen. Gent verscheen nog nauwelijks op de helft van de thuisploeg en de 1-1 leek een kwestie van minuten. Gelukkig voor de Buffalo's stond Sels attent te keepen, of was het de afwerking van W-B die in gebreke bleef ? Het pijnlijke kantelmoment situeerde zich in de 70ste minuut toen Gent bij zijn eerste de beste aanval van de tweede helft op 0-2 kwam na een vernuftig balletje van Kums tussendoor wat al even fijnzinnig werd afgewerkt door de pas ingevallen Thomas Matton. Een koude douche voor een goed spelend W-B en 4 minuten later dreigde het derde doemscenario in even zoveel weken toen Depoitre voor de 0-3 tekende.
Een bewonderenswaardig Waasland-Beveren bleef echter gaan tot het gaatje en Gano had bij het ingaan van het slotkwartier altijd de 1-3 moeten maken. Dat deed de ingevallen Deni Milosevic even later wel met zijn tweede beauty op een week tijd. Op zijn geweldig afstandsschot was Sels kansloos. De 2-3 hing nog in de lucht, maar het bleef uiteindelijk bij een overdreven 1-3 nederlaag.

Met deze knappe prestatie heeft Waasland-Beveren de twijfelaars de mond gesnoerd. Fysiek stond het er weer helemaal waardoor het Gent in de tweede helft bijna voortdurend in zijn greep kon houden. De becritiseerde rechterflank met Jans en Myny draaide opnieuw op volle toeren en lijkt zijn minidip te boven.
Jammer dat voor een dergelijke match geen beloning in de vorm van punten volgt, maar het kan niet anders of er moet vertrouwen getankt zijn met het oog op de lastige uitwedstrijd in en tegen Sint-Truiden. Enige schaduwpuntje voor W-B was het uitvallen in de tweede helft van Valtteri Moren met een trap op de knie. In het klassement blijft alles maar dichter bij mekaar schuiven en balanceert W-B tussen de linker- en de rechterkolom wat nog maar eens het belang en de bevestiging van onze sterke start onderstreept.