StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Aanvaardbare hypothese ontkracht ?
Het was een mogelijke verklaring geweest voor de wedstrijden tegen Oostende en Club Brugge waarin Waasland-Beveren (vooral in laatstgenoemde match) door het ijs zakte. Iemand suggereerde dat misschien veel spelers in het competitiebegin boven hun fysieke mogelijkheden hadden gespeeld daarbij opgezweept door onze coach en zij na een tijdje logischer wijs terugvallen tot hun normale niveau. Het was een verklaring waarvoor zeker iets te zeggen viel, maar na onze wedstrijd van afgelopen weekend waarin W-B een fysiek beresterke partij speelde, moet die mening misschien toch worden bijgesteld. Iemand anders maakte de bemerking dat Thibault Moulin tegen Gent weer outstanding was en dat wanneer Thibault draait, Waasland-Beveren in zijn sporen volgt.
Dit lijkt mij een plausibele uitleg, maar een niet onbelangrijke factor in de zoektocht naar mogelijke oorzaken voor de zware nederlagen tegen Oostende en Brugge is sowieso de inbreng van de tegenstander. Oostende was op de Freethiel in een begenadigde dag (hebben zich daar blijkbaar ferm overtroffen afgaande op hun volgende resultaten) en Club was tegen W-B gewoon een klasse beter en dat kan een keer (maar helaas ook vaker) gebeuren natuurlijk.
Feit is dat onze prestatie tegen de Buffalo's hoopgevend was, maar ook dat is niet de minste garantie voor een goeie uitslag in Sint-Truiden.

* Beloften ontvangen deze avond Westerlo op Puyenbeke.
Na de 0-3 nederlaag tegen leider Standard van 2 weken geleden, krijgen de beloften van Waasland-Beveren vanavond om 19.30 uur de kans iets recht te zetten. Westerlo is de gast op Puyenbeke en afgaande op het voorspelde mooie weer is deze confrontatie een aanrader.

* Off-day voor Yellow Blue.
Zondagnamiddag was Melsele B dat wordt getraind door Danny Pfaff op de Freethiel de tegenstander van Yellow Blue. De thuisploeg kende een collectieve off-day en verloor na een zwakke match met 0-1. YB zet in de rangschikking een stapje terug en bezet de elfde plaats met 5 punten uit even zoveel wedstrijden. Wachtebeke is in deze reeks de autoritaire leider. Volgende week trekt Stefan Van Rumst naar Doorslaar dat momenteel de vierde plaats bekleedt in het klassement.
Bornem zou dit weekend in La Louvière spelen, maar ik heb alvast geen resultaat gevonden. Mooi dat Robby Buyens zijn (zo mogen we het wel stellen aangezien er geen trainers waren die bij Sint-Niklaas langer konden aanblijven) stilaan naar de buik van het klassement aan het loodsen is.
Robby die Guido bewijst dat een beetje geduld een mooie deugd is, de wonderen zijn de wereld nog niet uit !

PVW.