StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB OP JACHT NAAR COPY VAN MATCH TEGEN GENT.

Tegen landskampioen Gent zagen we vorige week zaterdag, vooral na rust, een herboren Waasland-Beveren in vergelijking toch met de mindere matchen tegen Oostende en Club Brugge. Eigenlijk is het niet logisch dat na slechts 2 ontgoochelende matchen het vele goeds van voordien plots in vraag wordt gesteld, maar misschien heeft dat te maken met ons verleden en daarenboven gaf Stijn Vreven zelf een heel geslagen indruk en was hij keihard voor zijn spelers. Er was maar één oplossing mogelijk voor Waasland-Beveren om de Oostendse en Brugse katers door te spoelen en dat was door met een sterke prestatie tegen de Buffalo's uit te pakken en dat heeft het ondanks de 1-3 nederlaag zeker gedaan. Om zaterdag met een gunstig resultaat uit Haspengouw terug te keren zal een evenaring van de match tegen Gent nodig zijn en het is benieuwd uitkijken of W-B op het kunstgras van Staaien daartoe in staat is.

Op enkele maanden tijd heeft Sint-Truiden zich ontwikkeld alsof het nooit uit de Jupiler Pro League is weg geweest. Aan niets valt nog te merken dat STVV amper een half jaar geleden nog in tweede klasse speelde. Er wordt knap technisch en aanvallend voetbal gespeeld en niet onbelangrijk : het verzorgde en aantrekkelijke voetbal wordt gekoppeld aan resultaat waardoor de Kanaries op een zeer keurige zesde plaats staan met 14 punten en dat mag gerust een comfortabele positie worden genoemd. Staaien is daardoor, net zoals vroeger, voor veel ploegen een lastig te nemen hindernis en vooral het kunstgras boezemt blijkbaar heel wat teams angst in. Yannick Ferrera heeft de voorbije jaren schitterend werk verricht en in alle stilte gewerkt aan een mooi elftal zonder ronkende namen, maar dat deert de club niet om zijn rol te spelen in de JPL. Het heeft mij wel wat verbaasd dat het zo gemakkelijk Ferrera naar Standard heeft laten vertrekken, maar het nam een verstandige beslissing door het vertrouwen te geven aan diens assistent die uiteraard het best geplaatst was om het werk van zijn voorganger verder te zetten. Afgelopen zondag speelde STVV misschien zijn minste wedstrijd tot nu toe, maar de tegenstander was dan ook Anderlecht dat in eigen stadion een maatje te groot was voor de Limburgers. Dat aanvoerder Rob Schoofs van STVV achteraf ontgoocheld was omdat zij onvoldoende hadden gebracht, zegt iets over de mogelijkheden die deze spelersgroep zich toedicht.
Reken maar, W-B krijgt morgenavond een sterke en gemotiveerde tegenstander voorgeschoteld.

Waasland-Beveren heeft her en der goeie commentaren geoogst met zijn puike match tegen Gent, maar als het niet oplet krijgt het zaterdag natuurlijk wel zijn vierde opeenvolgende verlies aangesmeerd. Het zal zaterdag ongetwijfeld diep moeten gaan om de altijd ijverige thuisploeg af te houden, maar de kwaliteit omdat te doen is er wel degelijk. Als Thibault Moulin, net als tegen Gent, er in slaagt zijn ploeg op sleeptouw te nemen is er veel mogelijk. Zou Deni Milosevic worden beloond voor zijn 2 wereldgoals met een selectie ? En wanneer slaagt Henkinet (maar uiteraard is dat het werk van de hele ploeg) er in om de nul voor de eerste keer te houden ? Het logisch gevolg zou dan zijn dat 1 doelpunt volstaat voor 3 punten, maar dat lijkt dit seizoen echt lastig en voor Stijn Vreven blijkbaar ook geen prioriteit meer.

Patrick Van Wesemael.