verslag BELOFTEN WORDEN PAS LAAT BELOOND.

Het is ondertussen oud nieuws, maar het nog eens opfrissen kan nooit kwaad.
Maandagavond hebben de beloften hun vierde seizoenszege in 6 competitiewedstrijden laten optekenen na een dikverdiende, maar pas laat gerealiseerde 1-0 overwinning. Nieuwkomer Tortel Lumanza mocht zijn eerste speelminuten maken in het shirt van Waasland-Beveren. Tegen een gretig Waasland-Beveren hadden de bezoekers uit Westerlo maar weinig in de pap te brokkelen.
Ibou, Erciyas en Kevin Hebbelinck waren in de eerste helft meermaals dichtbij de openingstreffer, maar gelukkig voor de Kempenzonen stond Kristof Van Hout als een rots in de branding tussen zijn doelpalen. Aan de overkant was een schuchtere poging van Joren Trompet niet meer dan een opwarmertje voor Goblet zodat de beloften van Westel zeer goed weg kwamen met een brilscore aan de rust.

Hetzelfde spelbeeld na de herneming. De thuisploeg bleef kansen opstapelen en missen. Uitblinker Hebbelinck zag één van zijn vele pogingen voor de doellijn gekeerd toen VanHout een keertje verslagen was en kort daarna dreigde Westerlo helemaal te breken toen het Matthias Jansen met tweemaal geel diende te missen. W-B bleef beuken met mogelijkheden voor alweer Hebbelinck en Ibou, maar het was wachten tot de 85ste minuut op de bevrijdende 1-0. Een vrijschop van Gilles Van Remoortere werd heerlijk binnen gevolleeerd door Hugo Sousa die hiermee zijn goeie wedstrijd extra in de verf zette. Volgende week maandag 5 oktober staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma en dan is OHL de gast op Puyenbeke. Later in die week, op vrijdag 9 oktober, wordt de uitgestelde wedstrijd in en tegen club Brugge afgewerkt.