Omdat de perfectie niet bestaat zeker !
Waasland-Beveren heeft zaterdagavond al het goede van tegen landskampioen Gent waarvoor het spijtig genoeg niet met punten werd beloond, bevestigd met een knalprestatie op Staaien. De thuisreputatie van STVV, het kunstgras, de snelheid van uitvoering van de kanaries, er was zoveel dat werd gevreesd door Waasland-Beveren met 3 opeenvolgende nederlagen op zak. Het kan niet anders of Stijn Vreven en zijn mannen hebben deze week hun huiswerk tot in de puntjes voorbereid, want W-B speelde een wedstrijd die de perfectie benaderde. Vanaf de eerste minuut goed in de duels, zelf de aanval opzoeken en amper iets gunnen aan de tegenstander, het zal ongetwijfeld de theorie zijn geweest die Stijn vooraf had gepredikt, maar het in de praktijk zo minitieus uitvoeren had zelfs Vreven niet durven hopen gaf hij achteraf voldaan toe.

Merveille Goblet mocht gisteren zijn JPL debuut maken om Henkinet even te laten bekomen van zijn 13 tegengoals in 3 wedstrijden en het moet gezegd, niet dat hij onophoudelijk aan de tand werd gevoeld, maar wat hij moest doen deed hij nagenoeg foutloos en daarbij viel het op dat er een vlotte communicatie was met zijn verdedigers. Hoofdbombardier Milosevic nam de plaats in van de geschorste Vanzo en Buatu verving de geblesseerde Moren. De positieve intenties waarmee W-B aan de wedstrijd begon waren blijkbaar ook een verrassing voor de thuisploeg die het spel compleet moest ondergaan en toezien hoe in de twaalfde minuut een ingestudeerde hoekschop door Moulin bij de ongedekte Milosevic werd afgeleverd die zijn derde van het sezoen (de bekermatch niet meegrekend had hij op dat moment niet eens 3 kwartier JPL voetbal in de benen) alweer knap binnen joeg. Toegegeven, de hoekschop die naar de 0-1 leidde kwam er nadat Buatu fors in duel ging met de Truiense keeper. Beveren bleef doorgaan op zijn elan en de flanken Lengil en Myny waren een gesel voor de thuisploeg die geen poot aan de grond kreeg. In de 33ste minuut faalde Gano alleen voor doel, maar uit de daaropvolgende corner van opnieuw Moulin maakte Zinho zijn misser in dezelfde minuut goed (0-2). STVV was aangeslagen en lukte er niet in een secure Goblet nauwelijks te verontrusten.

In de tweede helft verzamelde Sint-Truiden een karrevracht aan terechte, maar soms ook licht toegekende vrijschoppen, maar Goblet bleef heersen in zijn strafschopgebied. Een klein kwartier voor tijd kwamen de Waaslanders goed weg toen een vrijschop van de Truiense uitblinker Schoofs in doel verdween, maar onderweg dwaas met het hoofd werd beroerd door Momi en het doelpunt daardoor wegens buitenspel werd afgekeurd. Sint-Truiden werd in de 84ste minuut voor zijn, weliswaar steriele ijver, beloond met de aansluitingstreffer door wie anders dan aanvoerder Schoofs na mistasten van Nabab. Het beloofde nog 5 lange en spanennde minuten te worden voor de niet zo talrijk meegreisde supporters van W-B, maar in de 88ste minuut lanceerde de ingevallen M.Sila Lengil die aan een schitterende rush begon die Steeven helaas voor hem op de paal zag uitsterven, maar gelukkig was er de goed gevolgde Myny om koelbloedig in de rebound de 1-3 eindcijfers vast te leggen. Zelden zo een deugddoende drie minuten durende blessuretijd meegemaakt !

Een fantastisch resultaat en vooral de manier waarop was indrukwekkend. Een geweldige eerste helft, een iets mindere tweede, maar op inzet en karakter slaagde W-B er in paniekvoetbal te vermijden. Ik herinner mij bij het beluisteren van de reportage in Stadion dat Coulibaly nog een keertje ontsnapte aan een strafschop na handspel en volgens mij is dat na Lokeren en Gent toch al de derde keer dat hij goed weg komt. Opletten in de toekomst Gary, want het blijft niet goed aflopen. Knap werkstukje Stijn om dit te realiseren op Staaien ! En wat is het prettig alweer een interlandonderbreking te kunnen ingaan met een verbluffende uitzege.