StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beloften en eerste ploeg deze week toch aan de bak.
Ondanks de interlandonderbreking moeten de spelers van Waasland-Beveren deze week niet rekenen op platte rust. Vanavond om 19.30 uur krijgen de beloften op Puyenbeke het bezoek van OHL en luidt de opdracht hun mooi klassement te bestendigen. Later deze week, op vrijdag 9 oktober, wordt de uitgestelde beloftenwedstrijd in en tegen Club Brugge ingehaald.
De mannen van Stijn Vreven nemen het vrijdag 9 oktober om 16 uur op tegen het Luxemburgse Dudelange en dat zou in principe een matchke zijn waar Laurent Jans hoopvol naar uitkijkt, maar ik mag toch aannemen dat hij forfait zal moeten geven om elders met de nationale ploeg van Luxemburg aan de slag te gaan en hij zal vast niet de enige speler van W-B zijn met interlandverplichtingen. Laat ons maar duimen dat zij allemaal blessurevrij zullen terugkeren naar de Freethiel. Nog dit : het is fantastisch om als supporter met een overwinning naar een voetballoos weekend uit te kijken, maar hopelijk verwerken de spelers die onderbreking beter dan na de uitzege in Lokeren, want toen volgde een ferme pandoering tegen Oostende.

* Freethielvrienden Bornem zijn eind deze week jarig.
Een feestje voor een 40-jarige is op zichzelf geen uitzonderlijke gebeurtenis, maar wanneer de jarige supportersclub Freethielvrienden Bornem noemt en haar thuishaven zich situeert op een 25tal kilometer van de Freethiel, verdient die verjaardag al wat meer aandacht.
Trouw zijn lijkt in deze tijd een ijdel begrip, maar het minste wat van onze supportersclub in Klein-Brabant kan worden gezegd is dat zij gedurende die 40 jaar kan terugblikken op een gelukkig huwelijk met de Freethiel en een scheiding nooit echt aan de orde is geweest. Enkel wanneer in 2010 de fusie tussen KSK Beveren en RS Waasland tot stand kwam, hebben wij op een bij momenten emotionele vergadering die werd bestempeld als een onofficieel referendum en waarop o.a. Bart Selleslags en Koen Van Hal aanwezig waren, goed geluisterd naar zij die uiteindelijk onze supportersclub uitmaken (de leden dus) en samen de knoop doorgehakt om het nieuwe project met de naam Waasland-Beveren een eerlijke kans te geven. Opmerkelijk is niet enkel dat onze supportersclub dus komend weekend 40 kaarsjes mag uitblazen, gedurende deze 4 decennia zijn de Freethielvrienden nooit opgehouden te bestaan en voor zover ik mij kan herinneren moeten wij deze eer enkel delen met supportersclub De Duif te Beveren waar ooit de vader van Freddy Buyl pintjes aan de lopende band tapte.
Recent werd een fantastisch boek over 80 jaar KSK Beveren uitgegeven en men hoeft geen wiskundige te zijn om te berekenen dat onze supportersclub de helft van de geschiedenis van deze geweldige club met de naam KSK Beveren van nabij heeft kunnen beleven. We mogen er tevens fier op zijn dat in Beverse bestuurs- en spelersmiddens de supportersclub in Bornem een begrip was. Befaamd waren vooral de jaarlijkse supportersfeesten die bij spelers, trainers en het bestuur tot een traditie waren uitgegroeid om er het seizoen feestelijk (ook al was daar in de loop van het seizoen niet altijd aanleiding toe geweest) af te sluiten.
Morgen staan we even stil bij de stichters van onze supportersclub en maken we een rondje langsheen de supporterslokalen die opgeteld 40 jaar een warm nest voor onze supportersclub waren. Het is overigens de bedoeling om in het verdere verloop van deze week dagelijks even stil te staan met een bijlage over de jubilaris.

* Yellow Blue pakt knap puntje, Bornem bevestigt thuisreputatie.
Yellow blue heeft na enkele mindere wedstrijden een verdiend puntje gesprokkeld bij het bovenin geklasseerde Doorslaar. Na een 0-1 voorsprong en een 2-1 achterstand werd het uiteindelijk een billijke 2-2 puntendeling. YB heeft nu 6 punten uit even zoveel wedstrijden en staat daarmee op een elfde plaats in de rangschikking. De promotie vergt duidelijk zijn aanpassing, maar dat is niet meer dan normaal.
In de derde klasse bevestigde Bornem zijn thuisreputatie na 2-0 winst tegen Gent-Zeehaven. Indien de Selleslags-boys eind oktober hun inhaalwedstrijd in La Louvière tot een goed eind zouden brengen staan zij keurig in de subtop, maar dan mogen zij uiteraard ondertussen niet te veel steekjes laten vallen. Een tweetal weken geleden hielden Bornem en Aalst het bij een sensationele 4-4 en gezien het klassement van de Ajuinen op dat moment merkte ik op dat trainer Bart Selleslags op wellicht meer had gehoopt dan een puntendeling. Achteraf vernam ik dat de Klein-Brabanders een 1-4 achterstand hadden opgehaald waardoor ik mag aannemen Bart dat de Bornemse dug-out daags nadien moest worden hersteld ?

PVW.