StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Waasland-Beveren raakt in de gunst van Extra Time.
Zou het een voorteken kunnen zijn dat Philip Joos afgelopen maandag zijn "moment van de week" toekende aan Stijn Vreven voor de manier waarop hij met W-B bezig is en in het bijzonder de knappe en verdiende 1-3 op Staaien. Joos demonstreerde aan de hand van sprekende beelden het hoge niveau dat Steeven Lengil thans haalt door enkele indrukwekkende rushes van Steeven op Staaien te tonen, maar hij had ook lof voor de traptechniek van Deni Milosevic. We zijn volgens mijn bescheiden mening een overwinning tegen Genk verwijderd van een uitnodiging voor Stijn in Extra Time en dat zou de eerste keer zijn dat een trainer van Waasland-Beveren wordt uitgenodigd voor dit wekelijks sportprogramma.
Studiogast Hein Vanhaezebrouck vond het dan weer nodig dat toen uitvoerig over Jose Morinho werd gepraat en het geluk dat de Portugees in zijn carrière heeft gehad om vrij snel voor grote clubs te kunnen werken, de naam van Moeskroen en Beveren te noemen als zijnde clubs waar de flamboyante coach van Chelsea wellicht minder succesvol was geweest. Tja Heintje, ik zie je inderdaad niet doen bij W-B wat Vreven momenteel voor mekaar krijgt in Beveren !
Wat zou Stijn dolgraag over enkele jongens uit je ruime kern die amper mogen spelen willen beschikken !

* Dank aan onze peters !
Zondag is het feest in Brasserie Het Kasseibaantje te Bornem, want supportersclub Freethielvrienden viert die dag haar 40-jarig bestaan. Gisteren lazen jullie hier meer over de oprichters en de supporterslokalen die gedurende deze periode onderdak boden aan de vele sympathisanten van KSK Beveren. Vandaag sta ik kort stil bij het mooie kransje voetballers die het peterschap van de Freethielvrienden Bornem op zich wilden nemen. Freddy Buyl had de eer de spits te mogen afbijten in oktober 1975. Onze toenmalige schatbewaarder Frans Spiessens werkte in het bedrijf te Wilrijk waar Fred medevennoot was en dus was de link naar den Buyl snel gelegd. Een geweldige peter die zijn verantwoordelijkheid nam en geregeld een ploegmaat meebracht naar ons lokaal. De volgorde is niet van belang en misschien is mijn lijstje zelfs niet compleet, maar nadien zouden o.a. Paul Theunis, Paul Lambrichts, Dirk Rosez, Robby Buyens, Marnik Bogaerts, Eric Scalia, Gunther De Meyer, Gunther Sterckx, David Van Hoyweghen, Wesley Vanbelle en Kristof Snelders volgen. Met ingang van dit seizoen heeft het bestuur van onze supportersclub bewust gekozen voor een andere peterstrategie en voor het eerst een niet-voetballer aangesteld als peter van de Freethielvrienden Bornem. De rede is voordehandliggend : voetballers zijn louter passanten geworden waarmee het als supporter bijzonder moeilijk is om nog een band op te bouwen. Onze nieuwe peter, acteur Maarten Goffin, is en blijft supporter in hart en nieren van de Freethiel en die doelstelling hebben ook wij. In naam van de leden en het bestuur van de Freethielvrienden hou ik er aan langs deze weg al onze peters die elk op hun manier speciaal waren voor deze supportersclub, van harte te bedanken voor hun inzet en aanwezigheid op de talrijke activiteiten waarop zij voor ons ambassadeurs van die geliefde club KSK Beveren waren. Ik zou er niet eentje kunnen uitkiezen die de beste was, want allemaal waren ze geweldig.

PVW.