verslag JONGE BELOFTEN SCHIETEN TEKORT TEGEN ERVAREN OHL.

Maandagavond kregen de beloften die ditmaal onder leiding van David Destorme stonden, een uitgelezen kans om hun fraai klassement te handhaven. De Vlaams-Brabanders hadden immers slechts 4 punten verzameld, maar deden beroep op een zevental A-kernspelers om hieraan verandering te brengen. Waasland-Beveren beleefde een zeer moeilijke eerste helft met een sterker OHL dat onder impulsen van een ongrijpbare Acevedo de thuisploeg alle kleuren van de regenboog liet zien. In de tiende minuut pakte Loriers uit met een drieste tackle op Acevedo en Niels mocht wat blij zijn dat hij ontsnapte aan een tweede geel karton aangezien hij vroeg in de match reeds een exemplaar met die kleur had gekregen. Aan de strafschop was uiteraard geen ontsnappen en die klus werd feilloos geklaard door het slachtoffer. OHL kreeg er geen genoeg van en keeper Mathias Janssens moest meermaals zijn kunnen tonen. Op het half uur werd hij echter voor de tweede keer gepasseerd na een vrijschop die aan de eerste paal werd binnen getrapt. De 0-2 ruststand was niet eens overdreven en beter doen de tweede helft niet eens veel gevraagd.

Destorme bracht Brent Peers in na rust en voerde op het uur nog een aantal wissels door die vooraf werden doorgesproken en die bijsturing kwam het spel van de Wase beloften zeker ten goede. Er werd beter gecombineerd, maar voorin bleef het allemaal te weinig. Het was Gilles Van Remoortere die omstreeks de 70ste minuut voor de gevaarlijkste Beverse actie uit de wedstrijd zorgde. Gilles kwam vanop rechts naar binnen en gaf een prima center die door de inlopende Erciyas in één tijd binnenkant links werd overgenomen, maar de bal zoefde naast. Het was het eerste en tevens laatste vermeldenswaardig wapenfeit van een thuisploeg die vooral in de eerste helft ondermaats presteerde, maar zich na rust goed in de match knokte zonder echter aan uitgespeelde kansen te geraken. Maxim Nys en Sebastien Ito Mavitidi ontsprongen de grijze middelmaat en ook Mathias Janssens van de A-kern mocht terugblikken op een degleijke partij.
Aanstaande vrijdag 9 oktober zoeken onze beloften het Jan Breydelstadion op voor een inhaalwedstrijd, maar omdat ook op vrijdag een paar uur eerder de A-ploeg op de Freethiel het Luxemburgse Dudelange ontvangt, zal er opnieuw een jonge beloftenploeg de kleuren van W-B moeten verdedigen.

Waasland-Beveren trapte af met : Mathias Janssens, Eli Nyamador, Niels Loriers, Sabastien Ito Mavitidi, Maxim Nys, Tortol Numanza, Gilles Van Remoortere, Jellal Bilal, Kevin Hebbelinck, Younes Achter en rob Spanoghe.

Vervangingen : Aan de rust : Tortel Numanza door Brent Peers.
60ste minuut : Jelal Billal en Rob Spanoghe door Emre Erciyas en Remco Pieters.
75ste minuut : Gilles Van Remoortere door Nick Dhaene.