StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat is er 2 jaar geleden fout gelopen met Kristian Santos ?
Het is een bizar verhaal, maar best heel interessant. Een drietal jaar geleden haalde Waasland-Beveren de Venezolaan Kristian Santos vanuit de Oost-Kantons naar de Freethiel. De Waaslanders hadden de Eupense aanvaller meermaals aan het werk gezien als tegenstander in de tweede klasse en een "prima" op zijn scoutingsrapport genoteerd. Nu had de Zuid-Amerikaan met Duitse roots wel een tijdje last van blessureleed tijdens zijn verblijf in Beveren, maar zonder het op te zoeken maak ik mij sterk dat hij niet één speelhelft in de basis heeft gestaan bij een competitiewedstrijd en daarenboven kon Santos ook in de beloftenwedstrijden weinig overtuigen. Uit het oog, uit het hart, want in die periode heb ik maar amper bezorgde supporters geweten die zich afvroegen : wat is er toch aan de hand met die Santos ? Een miskoop of het gevolg van langdurige blessurelast ?
Het logisch gevolg was dan ook dat het verblijf van Santos op de Freethiel tot één seizoen beperkt bleef en dat geen haan kraaide over zijn vertrek. Ach ja, in die periode vielen wel meer transfers zwaar tegen en deze werd stilletjes bijgeschreven in die overbevolkte kolom met de naam "mislukkingen". Kristian stapte over naar het Nederlandse NEC Nijmegen dat naar de tweede klasse was gedegradeerd en het wel zag zitten in de Venezolaan. Tot mijn (en zo ken ik er nog wel een aantal) aangename verrassing lag Santos vorig seizoen mee aan de basis van de kampioenstitel van de Nijmegenaren met +- 25 goals in een ploeg die het seizoen volledig domineerde en een rekordaantal punten verzamelde. Is maar tweede klasse Nederland zullen sommigen opmerken, maar zij doen er goed aan in de toekomst Studiosport op NPO1 op zaterdag- en zondagavond eens wat vaker te volgen, want ook op het hoogste niveau breekt Kristian momenteel potten. Hij scoorde al 4 keer dit seizoen en afgelopen weekend was dat o.a. met een parel van een omhaal, voor velen een wereldgoal.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Alhoewel hij zijn eerste voetbalpasjes bij Kieldrecht zette, sloot hij op zijn elfde aan bij KSKB waardoor men hem toch een beetje als een product van de Freethiel mag beschouwen. Een noeste werker op het middenveld die een jaar of 35 geleden een voorganger had bij SK Beveren met dezelfde familienaam, maar familiebanden waren er niet. Hij verliet het Waasland een keertje voor Gent om via Brussel terug te keren naar de club van zijn hart, maar blessureleed weerhielden er hem van zijn voetbalcarrière op de manier af te sluiten die hem toekwam, in schoonheid dus. Meer weten? Klik hier.



PVW.