StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Men hoeft niet per se zijn hele leven voor een bepaalde club te hebben gespeeld om een monument te verdienen. En zelfs monumenten worden soms verbazend snel van hun voetstuk gehaald, want de man die we vandaag toevoegen aan onze fichebak was als speler een kei en presteerde het met kwalitatief beperkte mogelijkheden als trainer KSKB al na één seizoen uit het vagevuur van tweede klasse te recupereren. Een echt huzarenstukje, maar veel tijd om daarvan te genieten was er niet, want vrij snel na de promotie werd hij vanwege tegenvallende resultaten bedankt. Voor eeuwig op het netvlies van vele supporters zal zijn kopbaldoelpunt in zweefvlucht op de Heizel blijven. Meer weten ? Klik hier.

* Het weekendvoetbal in een notedop.
Dat onze Rode Duivels sinds zaterdag zeker zijn van deelname aan de eindronde van het EK in Frankrijk volgend jaar is uiteraard het voornaamste voetbalnieuws van het weekend, maar eigenlijk twijfelde daar niemand meer aan wetende wie de tegenstander was. Mijn conclusie : proficiat en knap gedaan, maar het mag allemaal nog een stuk beter worden met de beschikbare kwaliteit.
Vrijdagnamiddag hielden Waasland-Beveren en het Luxemburgse Dudelange het bij een vriendelijke 0-0 puntendeling. Beide teams moesten een aantal mensen missen door interlandverplichtingen en de titularissen die wel beschikbaar waren werden slechts halftijds ingezet.
Diezelfde avond speelde de beloften een inhaalwedstrijd in Jan Breydel. De Bruggelingen wonnen met 2-0 en als het mij lukt volgt er dinsdag of woensdag nog een verslagje van dit duel.
Yellow Blue moest het zaterdag opnemen tegen leider Wachtebeke, maar door ongeregeldheden moest de wedstrijd bij een 2-3 tussenstand in het voordeel van Wachtebeke onderbroken worden.
De uitspraak volgt later. Omdat Wachtebeke voorlopig geen punten heeft bij gekregen is Waasmunster de nieuwe leider en laat dat uitgerekend de volgende tegenstander van YB zijn. Ondertussen zijn de Freethielbewoners afgezakt naar een vervelende dertiende plaats en moeten dringend punten worden gehaald.
In derde klasse A verloor Bornem na een goeie match met 2-0 bij de nieuwe co-leider Dender, maar een kwartier voor tijd stond er nog een brilscore op de bordjes. De stunt van het weekend in deze reeks kwam van Eendracht Aalst met zijn nieuwe coach Dirk Geeraerd. De Ajuinen gingen met 0-4 winnen in Hamme en dat noemen ze een echte binnenkomer.

PVW.