StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KAN W-B OOK DIE ANDERE LIMBURGSE CLUB PUNTEN ONTFUTSELEN ?

Waasland-Beveren kon met een heerlijk gevoel de interlandonderbreking ingaan. De vooraf als zeer lastig bestempelde uitwedstrijd van speeldag 10 op Staaien werd met indrukwekkende 1-3 cijfers afgesloten waardoor de Waaslanders vermeden tegen een vierde opeenvolgende nederlaag aan te lopen.
Op speeldag 11 komt de tegenstander wederom uit Limburg en het laat zich aanzien dat het opnieuw een zware dobber wordt. KRc Genk haalde in het tussenseizoen Peter Maes weg bij Sporting Lokeren en zonder tot nu toe groots te zijn is die dekselse Maes er toch weer in geslaagd de Limburgers op kousenvoeten naar een, uiteraard voorlopig, play-off I-plaatsje te loodsen.
De vierde plaats mag gezien de woelige periode die de Genkenaars achter de rug hebben best een zeer knappe tussenbalans na 10 speeldagen worden genoemd, want op Neeskens Kebano na die pas vrij laat aansloot, werden voor de buitenwereld althans, niet echt geruchtmakende transfers afgerond. Natuurlijk is Sebastien Dewaest een uitstekende verdediger, maar wanneer men die in de plaats neemt van Kara Mbodji is er eerder sprake van een vestzak-broekzakoperatie.
Om eerlijk te zijn, ik had echt het gevoel dat Genk in hoofdzaak op zijn nieuwe trainer rekende om uit het beschikbare spelersmateriaal veel meer te halen dan zijn voorgangers en het is misschien wat naïef van mij om nu verbaasd te zijn dat Maes daarin tot nu toe prima is geslaagd. Duw hem een spelerskern in handen, geef hem een beetje tijd en gegarandeerd haalt hij het onderste uit de kan.
En toch ! Kansloos hoeft Waasland-Beveren zich bij voorbaat niet te achten (dat staat ook niet in de Vandale van Vreven), want het seizoen van Genk is tot op heden op te splitsen in een uitstekend thuisrapport, maar in verhouding veel minder fraaie cijfers buitenshuis. In Anderlecht werd knap een puntje uit de brand gesleept, maar op verplaatsing verliest Genk een pak van zijn mogelijkheden met recent op speeldag nog een teleurstellende 1-0 nederlaag in Kortrijk waarna wel een vlotte 3-1 volgde tegen Standard.

Na zware nederlagen tegen Oostende thuis en Club Brugge uit werd in Beverse middens even gevreesd voor een eerste terugval, maar tegen landskampioen Gent was daarvan ondanks het 1-3 verlies absoluut geen sprake meer van. De bevestiging van die gunstige kentering volgde een week later in Sint-Truiden waar een prachtige match werd beloond met een sprekende 1-3 overwinning. Meest opmerkelijke vaststelling op Staaien was dat Merveille Goblet in doel voor het eerst in competitieverband de voorkeur kreeg op Laurent Henkinet die tot dan toe geen al te zekere indruk had gemaakt. Laurent pakte wel regelmatig zijn lastige ballen, maar tastte met diezelfde regelmaat af en toe mis en dat kostte helaas voor hem punten. De diverse interlands van de voorbije week hebben bij mijn weten geen averij opgeleverd (hoogstens wat extra vermoeidheid bij Jans die tweemaal aan de slag was met Luxemburg) zodat Stijn Vreven op nagenoeg zijn volledige troepen kan rekenen zaterdagavond. Waasland-Beveren won zijn eerste 2 thuiswedstrijden van het seizoen tegen Kortrijk en Zulte-Waregem, maar Moeskroen (3-3), Oostende (1-5) en Gent (1-3) liepen minder goed af. Tijd dus om op de Freethiel, net zoals tegen Gent, nog eens uit te pakken met een heel goeie wedstrijd en als dat het geval is geloof ik nooit dat W-B wederom met lege handen zal achter blijven.

Patrick Van Wesemael.