verslag WINST BELOFTEN VOLSTAAT NIET OM VERDER TE BEKEREN.

Het bekertornooi voor beloften wordt in een eerste fase afgewerkt in groepen van 4 ploegen waarin elke ploeg slechts 3 matchen moet spelen (geen uit- en thuiswedstrijden). Op de openingsspeeldag was Waasland-Beveren tegen een heel onterechte nederlaag aangelopen in Lokeren en op speeldag 2 werd op de Freethiel tegen Verbroedering Geel in de slotfase van de wedstrijd een comfortabele 3-0 voorsprong uit handen gegeven. Onze jongens hadden dus woensdagavond hun lot niet meer in eigen handen, want zelfs winst thuis tegen Dessel Sport zou onvoldoende zijn indien Verbroedering en Lokeren het op een zogenaamde "salonremise" hielden, wat trouwens ook gebeurde (1-1).

De mannen van David Destorme gingen tegen sneltreinvaart van start met al binnen de minuut niet te missen kansen voor Erciyas en Van Remoortere na een prima ren van Hebbelinck, maar het vizier stond nog niet op scherp. Het eenrichtingsvoetbal was ingezet en leverde bij het afsluiten van het eerste half uur een "geruststellende" 3-0 voorsprong op na 3 goals op identieke fases waarop veelvuldig wordt getraind tot grote voldoening van de bank uiteraard. Hoekschop en Brent Peers in de eerste zone die de bal kan binnen deviëren. Identieke fase vijf minuten later met ditmaal Senne Van Dooren in de eerste zone als eindstation. En ongelooflijk maar waar, op het half uur wederom een hoekschop van Emre Erciyas die het leder uitstekend voorbrengt en na een geharrewar met wat duwen en trekken en een dubbele deviatie was het Peers die met zijn tweede van de avond voor een niet eens overdreven 3-0 voorsprong zorgde. Uit zijn enige kans in de eerste helft (eigenlijk was het geen kans) puurden de bezoekers een doelpunt nadat een klutsbal overhoeks werd binnen geschoten. Veel kansen en dito doelpunten, geen vuiltje aan de rust dus halverwege en tevreden gezichten in de kleedkamer met enkel de bemerking dat de spelers met 3-1 zichzelf onvoldoende hadden beloond.
Een zelfde spelbeeld in de tweede helft waarin het kansen bleef regenen voor de thuisploeg, maar die werden aan een vergelijkbaar tempo gemist. Het lijstje van spelers die een mogelijkheid verkwanselden omvat nagenoeg de hele ploeg. Na het doorvoeren van enkele geplande wissels werden de verhoudingen iets evenwichtiger en bij het ingaan van het slotkwartier lag een onnodige strafschop aan de basis van de 3-2. Maar zelfs na deze aansluitingstreffer bleven de beloften van W-B volledige controle houden en hadden ze nog recht op een penalty, maar die werd niet gefloten.

Het werd een zeer logische overwinning met goed voetbal, maar minpuntje was toch dat de doelpunten er op stilstaande fases moesten komen en er te weinig werd gepuurd uit de vele kansen die op voetballende wijze werden gecreëerd, maar daar zal het vertrek van Dylan De Belder wel iets mee te maken hebben. Trainers en spelers hadden graag langer doorgegaan in dit bekertornooi waar vooral een beroep wordt gedaan op spelers met geboortedatum vanaf 1995 en later.
Met 7 punten is Lokeren de groepswinnaar, Geel telt er 5 en de 4 punten van Waasland-Beveren volstaan niet om door te gaan. Aanstaande maandag 19 oktober moeten de beloften van W-B naar het nummer 2 in de rangschikking KRc Genk en dat wordt gegarandeerd een zware dobber.

Waasland-Beveren begon metvolgend elftal aan de wedstrijd :
Stijn Blommaert, Niels Loriers, Senne Van Dooren, Nick Dhaene, Brent Peers, Jellal Bilal, Sebastien Ito Mavitidi, Remco Pieters, Kevin Hebbelinck, Gilles Van Remoortere en Emre Erciyas.

Vervangingen :
60ste minuut : Senne Van Dooren en Gilles Van Remoortere door Largo Konrad en Younes Achter.
70ste minuut : Kevin Hebbelinck door Rob Spanoghe en Niels Loriers door Sergen Ozen.

Reservedoelman Mathias Janssens bleef de hele wedstrijd op de bank.