StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg DOM HANDSPEL AAN DE BASIS VAN ONTERECHT PUNTENVERLIES.

Peter Maes die een plannetje klaar heeft om de tegenstander te bestrijden, het is een mooi compliment voor het knappe werk dat Stijn Vreven de voorbije maanden heeft gedaan op de Freethiel. Spijtig genoeg werkte het plannetje waardoor Waasland-Beveren voor de derde opeenvolgende keer een thuisnederlaag moest incasseren en net als tegen de Buffalo's was het er een die perfect te vermijden viel.

Hij gaf het voor de wedstrijd al aan : KRc Genk was ongeduldig op zoek naar de eerste zege buitenshuis en Maes stak niet onder stoelen of banken dat de manier waarop hem weinig interesseerde. En omdat er een voetbalwijsheid zegt dat men om een goeie wedstrijd te zien 2 ploegen nodig heeft, was de toon voor zaterdagavond gezet. Als supporter van één van beide elftallen is er altijd wel iets te vinden om zich aan op te warmen, maar voor de neutrale waarnemer was deze op papier toch interessante confrontatie geen meevaller. Het plannetje van Maes bestond er in om de snelle flanken van Waasland-Beveren te neutraliseren en achteraf gezien was die aanpak inderdaad de juiste. Peters collega Stijn was dan weer van mening dat Lengil in een superdag dit Genk pijn had kunnen doen en dat ook Myny tot meer in staat was met de schaarse mogelijkheden.
Resultaat : in de zone van de waarheid bleef het, op enkele schermutselingen na, bijna 90 minuten windstil. Gevolg was dat Goblet in elke helft één goeie tussenkomst moest verrichten, terwijl zijn Genkse overbuur enkel na de herneming attent moest zijn. En toch had de wedstrijd een ander aanzien kunnen krijgen indien scheidsrechter Verbiest in de eerste helft voor een fout op Myny strafschop had gefloten en over de hele wedstrijd bekeken niet elk twijfelgeval in het nadeel van Waasland-Beveren had beslecht. Zo had de scheids in de eerste helft "minstens" geel moeten trekken voor een vuile fout van Dewaest op Lengil.
De thuisploeg begon vol enthousiasme aan de tweede helft en alhoewel reëel doelgevaar ontbrak, hing een doelpunt in de lucht. Het zou uiteindelijk niet vallen en wat sneu voor W-B en zijn coach dat een gesloten wedstrijd die geen doelpunt verdiende, beslist werd met een dwaas handspel van Demir, maar het zou Joni Buyens niet beletten zijn vierde goal van het seizoen waarvan 2 vanop de stip binnen te trappen. Waasland-Beveren had absoluut een puntje verdiend, maar daar heeft Peter Maes zeker niet van wakker gelegen. De Waaslanders slaagden er voor de elfde opeenvolgende keer niet in de nul te houden, maar die vaststelling staat los van het feit dat Merveille Goblet zaterdag niks te verwijten viel. En wanneer mag een Beverse speler dit seizoen eindelijk eens testen of hij het doel vanop de stip weet staan, want W-B kreeg er niet één tot nu toe en dat is raar voor een ploeg die aanvallend voetbal predikt.

Patrick Van Wesemael.