StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Stijn Vreven verbolgen over arbitrage.
Niet onterecht was Stijn Vreven verbolgen over de arbitrage van afgelopen zaterdag. Hij durfde het zelfs aan om voor de televisiecamera te spreken over een ridicule (belachelijke) arbitrage en dan had hij het niet over het dom maar onmiskenbaar handspel van Demir, maar over de vele kleine fouten die telkens tegen werden gefloten waardoor zijn spelers nog amper in duel konden gaan. Natuurlijk heeft Stijn volkomen gelijk, maar vraag is of men dit zo openlijk voor de camera moet verkondigen. De vijand luistert mee zou ik zeggen en het onaantastbaar scheidsrechterswereldje lijkt mij nogal solidair. Opletten dus Stijn of dit soort op waarheid berustende verklaringen zich niet tegen jezelf en je team gaan keren. En natuurlijk zou onze coach geen dergelijke uitspraken hebben gedaan indien Demir die overigens een uitstekende partij speelde, zijn hand had thuis gehouden. Nu ja Stijn, ik snap je boosheid over dat in laatste instantie verspeelde puntje, maar volgende week in Leuven zijn er weer 3 te verdienen en als dat gebeurd spreken we niet meer over dat ene van zaterdagavond. Alhoewel, ik heb de indruk en herken het gevoel dat punten zeer taai voedsel zijn en soms uiterst langzaam verteren.

* Bornem en Yellow Blue verliezen zwaar, knappe puntendeling voor Sint-Niklaas.
Yellow Blue zit weer in de hoek waar de klappen vallen en die het ook kent van een tweetal jaar geleden. Dit weekend was er een logische nederlaag bij koploper Waasmunster, maar 5-1 is toch zwaar. De mannen van Stefan Van Rumst staan nu voorlaatste samen met Sint-Pauwels en krijgen komend weekend het bezoek van Gerda Sint-Niklaas dat 2 punten meer telt in het klassement waardoor een overwinning van YB weer perspectief biedt.
In derde klasse liet het Bornem van Bart Selleslags op Breeven een steek vallen tegen Gullegem. Beide ploegen telden voor aanvang van hun onderling duel 14 punten, maar Gullegem deed de beste zaak door met 1-3 naar West-Vlaanderen te vertrekken. Dirk Geerard pakt een 6 op 6 met Eendracht Aalst dat plots in de rangschikking weer meedoet. Robby Buyens en Emilio Ferrera hielden het in Sint-Niklaas bij een 2-2 puntendeling waardoor derde hond St-Eloois-Winkel de leiding overneemt van het dender van Emilio.

* Beloften vanavond in en tegen Genk.
Vanavond nemen de beloften het op tegen KRc Genk en dat wordt geen pleziereisje. Na het ongenaakbare Standard staat Genk knap tweede en mogen onze jongens zich dus verwachten aan een zware dobber. Meer over het verloop van deze wedstrijd morgen of woensdag op deze website.

PVW.