verslag BELOFTEN STUNTEN IN GENK.

Een revanche voor het vervelend verlies van de eerste ploeg zaterdag ?
De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond na een globaal genomen zeer degelijke wedstrijd met 1-3 gewonnen in Genk en dat leverde niet meteen vrolijke gezichten op in de Limburgse technische staf waaronder Peter Maes. De thuisploeg met in zijn rangen o.a. Bizot, Schrijvers, Walsh, Gerkens, Tshimanga, Onal, Heynen en Gorius, was vastberaden een zesde overwinning aan zijn totaal toe te voegen en Standard op de hielen te blijven zitten in de rangschikking, maar moest de openingsfase, zonder veel erg overigens, aan de bezoekers uit Beveren laten. Na het verstrijken van het eerste kwartier kwam Genk beter in de match met eerst een terecht afgekeurd doelpunt omdat de bal buiten was geweest en vervolgens een schot voorlangs van Tshimanga. Een sterke Siebe Schrijvers drukte zijn stempel en bezorgde Brent Peers de nodige kopzorgen. In de 34ste minuut zette Onal met een niet onhoudbare vrijschop Genk op een 1-0 voorsprong, maar de vreugde was van korte duur. Een minuutje later stak W-B een sierlijke aanval in mekaar opgezet door Destorme die Naba bediende, Livio knap binnendoor naar Hebbelinck die een prachtige aanname demonstreeerde om vervolgens de bal subtiel en enigmooi over de doelman te liften. De resterende 10 minuten tot de rust waren nog voor W-B, maar meer dan een mislukt schot van Luyckx op een voorzet van Hebbelinck zat er "voorlopig" niet in.

Tijdens de pauze had trainer Johan Van Rumst weinig bij te sturen en was de opdracht vooral door te gaan op het elan van het einde van de eerste helft. Die taak werd zeer ter harte genomen, want de 1-2 in de 50ste minuut was een juweeltje. Een aanval over verschillende schijven met als eindstations Hebbelinck en M.Sila. Kevin die de bal breed legt op Zakaria die na een controle binnenkant voet het leder vanop een achttiental meter prachtig in de eerste hoek buiten het bereik van de doelman trapt.
In de 57ste minuut werd Nabab op snelheid gelanceerd en voor de Genkse defensie zat er weinig anders op dan Livio onderuit te trekken. Strafschop en rood was logisch gezien de dubbele sanctie die werd verwacht, maar de man in het zwart was mild voor Genk en hield het bij een penalty. Livio Nabab was trefzeker (Steven Defour zou zeggen, "ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen") waardoor plots een toch wel verrassende 1-3 tussenstand op het scorebord prijkte.
Wedstrijd gespeeld ? Niet echt, want de thuisploeg zette vanaf dat moment alles op alles, maar omdat goeie ideeën ontbraken bleef het bij steriele druk. W-B kwam wel goed weg toen een nieuwe vrijschop tegen de onderkant van de dwarslat plofte en Mathias Janssens een keer goed zijn hoek verkleinde in een man-tegen-mansituatie waardoor de lob voorbij de verste paal naast dwarrelde. Voorafgaande aan deze beide doelpogingen had Kevin Hebbelinck de Genkse sluitpost op weg naar de 1-4 gevonden.
Sterke prestatie van de Beverse beloften en een overwinning op het conto van het collectief met als gevolg een eerder onverwachtse, maar daarom niet minder verdiende overwinning.

Volgende week maandag 26 oktober is Gent op Puyenbeke de volgende tegenstander en dat wordt wederom een partij om naar uit te kijken.