Het is dus de hemel geworden.
In mijn voorbeschouwing vrijdag had ik er op gewezen dat het de hemel of een beetje hel zou worden en het is gelukkig dat eerste geworden. Toch moest Waasland-Beveren zaterdagavond in Leuven in de eerste helft geruime tijd door een hel om zicht op de hemel te krijgen, maar het onrecht uit de wedstrijden thuis tegen Genk en Gent werd bij deze gecompenseerd.

Wat geweldig dat Stijn Vreven ook in de uitwedstrijden en zelfs op een moment dat cijfers die voor zichzelf spreken, meteen vanaf de eerste balomwentelingen voor de aanval durft kiezen. In Sint-Truiden loonde dat al na 7 minuten en gisteren bij OHL was het niet anders. In de zevende minuut beroerde de pineut van de avond Romain Reynaud de bal met de hand en Maric trapte de penalty (met wat meeval) voorbij Riou. Daarvoor had W-B al enkele keren kunnen dreigen zodat er niks op te merken viel op de vroege 0-1. Die voorsprong was voor de thuisploeg het sein om alle registers open te trekken en W-B mocht Dame Fortuna en keeper Goblet danken dat het in het verdere verloop van de eerste helft en ondanks een tiental hoekschoppen tegen zou gaan rusten met het kleinste verschil. Zou, want op slag van rust kon Laurent Jans met een via Reynaud afgeweken schot de ruststand op een wel heel comfortabele 0-2 bepalen.

In het tweede bedrijf kon de thuisploeg die ontzettend veel krachten had verbruikt in de eerste helft niet meer diezelfde druk ontwikkelen waardoor de match een evenwichtiger verloop kende. Lengil had nog een reuzekans om de 0-3 te maken, maar ook OHL bleef af en toe onder impulsen van de ingevallen Leandro Trossard zoeken naar de aansluitingstreffer van de hoop. OHl had zeker beter verdiend dan een 0-2 nederlaag, maar een uitzege op basis van bloed, zweet en tranen is er eentje die bij Stijn Vreven met stip wordt genoteerd. Daarenboven stond W-B vooraan in de rij waar de compensaties worden uitgedeeld voor eerder onterecht verloren punten waardoor de openstaande rekening vereffend is.
Opvallend is echt wel dat W-B nog maar één keer tot een puntendeling kwam (3-3 tege Moeskroen), maar dat er al 5 keer werd gewonnen en dan gaat het snel in het klassement met een voorlopige zevende plaats, maar uiteraard moeten er vandaag nog een aantal ploegen aan de bak. Tof voor de jonge Merveille Goblet dat hij reeds bij zijn derde basisplaats er in slaagt de nul te houden. Tegen STVV en Genk kreeg hij onvoldoende werk om hem goed te kunnen beoordelen, maar gisteren aan Den Dreef bewees hij een keeper met toekomst op het hoogste niveau te zijn. Op speeldag 12 heeft Waasland-Beveren al zijn derde uitoverwinning beet en dat is bijzonder knap. Woensdag komt Charleroi en zaterdag volgt de verplaatsing naar Mechelen. Het kan dus een uiterst interessante week worden, maar met dit W-B is alles mogelijk, zowel in positieve als in negatieve zin en met negatief bedoel ik dan het resultaat, want echt slechte matchen waren er tot nu toe nog weinig bij en ook dat verdient een groot compliment voor onze technische staf en de spelers en waarom niet voor de clubleiding die een groep heeft samengesteld waaraan de supporters nog veel plezier kunnen beleven.