StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MIKKEN OP TWEE OPEENVOLGENDE ZEGES !

Cijfers op de Freethiel verbeteren.
Eerst deze vaststelling : Waasland-Beveren dat nochtans aan het seizoen begon met een 7 op 9 in zijn eerste 3 thuiswedstrijden, pakte in de 3 daaropvolgende wedstrijden op de Freethiel geen enkel punt meer. Oostende, Gent en Genk gingen, enkele keren in tegenstrijd met de sportieve verhoudingen tussen de lijnen, met de volle inzet aan de haal. Op verplaatsing daarentegen verloor W-B tot nu toe bij Anderlecht, Standard en Club Brugge, maar keerde het telkens met 3 punten terug uit Lokeren, STVV en OHL en dat resulteert in een toch wel onwaarschijnlijke 9 op 18 buitenshuis met daarbij de bemerking dat het Constant Vandenstockstadion, Sclessin en Jan Breydel reeds werden bezocht.
Mooie cijfers voor een club die voor aanvang van de competitie door de "insiders" unaniem werd bestempeld als de kandidaat nr 1, maar we zijn er uiteraard nog lang niet.

Afgelopen weekend kon W-B in Leuven voor het eerst de nul houden, maar morgen woensdag kan het wederom voor een primeur zorgen. Als het zou winnen tegen Charleroi realiseert het voor het eerst dit seizoen 2 opeenvolgende overwinningen en behoren degradatiezorgen gegarandeerd voor een tijdje tot het verleden. Maar tegen getergde Zebra's die zondagavond in de slotfase van de wedstrijd tegen Standard 3 kostbare punten zagen ontglippen in de door de supporters van de Rouches veroorzaakte chaos, zal dat niet gemakkelijk zijn.
Onder leiding van Felice Mazzu (volgens mijn bescheiden mening één van de beste coaches in de JPL) is Sporting Charleroi de voorbije jaren weer helemaal opgeleefd. De vereniging was pakweg een jaar of 5 geleden op sterven na dood door het wanbeleid van de familie Bayat, maar in plaats van flamboyante geldschieters te zoeken of spelers met ronkende namen binnen te halen, deden de opvolgers van Bayat onder leiding van voorzitter Fabien Debecq een gouden zet door het aantrekken van Felice Mazzu. En net zoals SK Beveren in het verleden en Zulte-Waregem, Lokeren en ook Charleroi dus, betaalde deze clubs de tol van het succes omdat zij niet konden optornen tegen de grote bedragen die voor hun spelers werden geboden. Goeie voetballers zoals Kaya, Coulibaly, Pollet, Saglik en Perbet verlieten het Stade du Pays, maar vreemd genoeg kwamen laatste 3 smekend op blote knieën terug naar de vereniging waar hun voetbalgeluk begon.
Play-off I is dit seizoen voor Charleroi te hoog gegrepen, maar het elftal van Mazzu komt zeker niet in aanmerkng voor degradatie, maar is zeker in staat op geregelde tijdstippen een kandidaat play-Off I te laten struikelen en dat is een rol die ook Stijn Vreven voor W-B wel ziet zitten.

De 0-2 winst van W-B bij OHL kwam er op een diefje nadat het vooral in de eerste helft enkele keren goed weg kwam en kon rekenen op een alerte doelman Goblet, die zoals het hoort bij een goeie doelman, ook het geluk een paar keer aan zijn zijde had. Het werd een overwinning op het conto van mentaliteit naar het beeld van onze coach, maar ook die zijn nodig om een onbezorgd seizoen te spelen. Bijkomend positief is dat de man van wie werd beweerd dat wanneer hij niet meer zou flitsen (Steeven Lengil) Waasland-Beveren wel eens fel zou kunnen terugvallen, maar niets is minder waar. Steeven zit momenteel in een onmiskenbare dip (ook geweldige spelers hebben daar recht op) en toch is het niveau van W-B nog zeer aanvaardbaar. Misschien laat het gemis van de morgen geschorste Thibault Moulin zich wel meer gevoelen, want de Fransman heeft een sleutelfunctie in het elftal van Vreven en het zal mij benieuwen op welke manier Stijn zijn afwezigheid zal proberen op te vangen. Tegen Charleroi maakt Waasland-Beveren op de Freethiel kans om punten te pakken (zelfs 3), maar daarvoor moeten de mouwen zeker worden opgestroopt. Voor een goed begrip : de wedstrijd woensdagavond begint om 20.30 uur.

Patrick Van Wesemael.