StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag SIMON MOSES MAAKT HET VERSCHIL TEGEN BEVERSE BELOFTEN.

In normale omstandigheden kan de Gentse beloftencoach beroep doen op heel wat jonge spelers, maar omdat Hein Vanhazebrouck allesbehalve tevreden was over een aantal spelers die zaterdag tegen Oostende waren ingevallen, moesten enkele van hen mee op strafkamp naar Puyenbeke met de beloften waaronder Yannick Thoelen, Hajradinovic, Poletanovic, Brecht Dejaegere, Nickolas Pedersen en Simon Moses. Omdat Vanhaezebrouck vooraf had aangekondigd dat heel wat spelers van zijn A-kern zouden aantreden met de beloften, was er een grotere belangstelling dan gewoonlijk voor deze beloftenwedstrijd en de mannen van Johan Van Rumst waren hiervan aanvankelijk onder de indruk. Zo kon Simon Moses al na 5 minuten zijn duivels ontbinden op links en zijn center werd in de rug van Ito Mavitidi door Pedersen worden binnengekopt. De bezoekers namen de openingsfase volledig voor hun rekening met even voorbij het kwartier de 0-2 na een &eactueén-twee Simon Moses-Pedersen, maar opgemerkt dient dat de interventie van keeper Mathias Janssens er niet zo best uitzag bij het schot van Simon. Na deze verschroeiende opening van de Buffalo's herstelde Waasland-Beveren het evenwicht en kreeg het een tweetal goeie mogelijkheden op de aansluitingstreffer via o.a. Lumanza en een bal die voor de lijn werd gekeerd, maar ook een bij momenten ongrijpbare Simon Moses liet een prima kans op de 0-3 onbenut door schuin alleen voor doel huizenhoog over te schieten. Na een genietbare eerste helft waarin W-B zich na een lastig openingskwartier goed herpakte (Gent had de beste kansen, maar W-B zette een prima blok en kwam er enkele keren gevat uit op de counter), mochten de 22 acteurs met een 0-2 tussenstand aan de thee.

"Een vroege aansluitingstreffer kan wonderen doen," dit cliché gaf trainer Van Rumst zijn spelers mee voor de tweede helft en die voetbalwijsheid werkte inspirerend. De thuisploeg was tot de 76ste minuut (tijdstip waarop de 0-3 zou vallen) de betere ploeg, de individuele klasseflitsen van Simon Moses niettenagesproken. Younes Achter, Iliass Mouhine en Kevin Hebbelinck vonden een uitstekende Gentse sluitpost Thoelen op hun weg naar de verdiende 1-2, maar het was uitblinker Simon die in de 76ste minuut de wedstrijd definitief op slot gooide.

Ondanks het 0-3 verlies speelden de Beverse beloften een zeer verdienstelijke partij met verzorgd veldspel, voldoende mentaliteit en kansen waardoor onze coach met tevredenheid kon terugblikken, ondanks de nog ruim opgelopen 0-3-cijfers. Volgende week maandag 2 november wordt W-B Achter de Kazerne in Mechelen verwacht.

Waasland-Beveren trapte af met :
Mathias Janssens, Niels Loriers, Maximiliano Caufriez, Sebastien Ito Mavitidi, Brent Peers, Totol Lumanza, Emre Erciyas, Kevin Hebbelinck, Gilles Van Remoortere, Jellal Bilal en Alec Luyckx.

Ingevallen :
37ste minuut : Max Caufriez (enkelblessure) door Nick Dhaene.
66ste minuut : Alec Luyckx door Younes Achter.


Patrick Van Wesemael