StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg MINST SLECHTE PLOEG WORDT BELOOND.

Vorig weekend in Leuven kon Waasland-Beveren voor het eerst dit seizoen de nul houden en dat stemde de hele entourage positief, maar woensdagavond tegen Charleroi lukte dat niet en toch was er een nul in het spel, nl. een nul over de hele lijn. Dat Perbet in de 86ste minuut (al dan niet in buitenspel) de Waalse nul van het scorebord trapte was geen verrassing, maar dat W-B voor de vierde opeenvolgende keer thuis verloor mag best enig opzien baren gezien het feit dat de Waaslanders het seizoen begonnen met een 7 op 9 op de Freethiel, gevolgd dus door een 0 op 12.

Misschien hadden beide ploegen toen ze het terrein betraden wel veel goeie voornemens, maar zodra het eerste fluitsignaal had geklonken bleek daar weinig van in huis te komen. De bezoekers waren het meest bedrijvig en W-B moest de wet van de sterkste ondergaan, maar doelgevaar was in de eerste helft een zeldzaamheid. Het gevolg was een kansenarme bedoening met als enige voordeel dat het alleen maar beter kon na rust en zo geschiedde.

Ditmaal was het W-B dat het meest gretig uit de kleedkamer kwam en meer druk zette op de defensie van de bezoekers. Een schot van Vanzo zoefde maar net naast en een vrijschop van Maric vereiste een attente Mandanda, maar na ongeveer 20 minuten in de tweede helft nam Charleroi het commando weer over met als hoogtepunt een dubbele poging van Amara Baby, maar Merveille Goblet reageerde even zoveel keer schitterend waardoor een wedstrijd die gedoemd was op een brilscore te eindigen, enkel omwille van die tussenstand nog even spannend bleef. Het onverwachtse gebeurde in de 86ste minuut toen de ingevallen Clément Tainmont Perbet aan het werk zette en de Fransman wederom zijn waarde bewees.

Een gemiste kans voor Waasland-Beveren om de kloof met een aantal ploegen verder uit te diepen, maar vooral een mindere (eigenlijk de slechtste wedstrijd) van het seizoen tot nu toe, al zal die in Brugge wel in de balans liggen. Voorlopig geen man over boord, want een goed resultaat in Mechelen laat ons opnieuw het peloton van PO2-kandidaten mee aanvoeren. Geen onaardige vooruitzichten, maar iets meer regelmaat is gewenst. Het klassement van W-B ziet er voorlopig nog goed uit, maar eens een dubbelslag slagen lukt niet. Gisteren moest ik daarom weer eens denken aan de 2 woorden die Stijn Vreven al zo vaak gebruikte, nl. nederig blijven. Afgaande op wat deze groep tot nu toe liet zien lijken mij dit wijze woorden, want woensdag had ik een gevoel van lichte onderschatting, iets van het zal vanzelf wel komen en een puntje zou toch ook niet slecht zijn.

Patrick Van Wesemael.