StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MATCH TUSSEN DE GEBUISDEN VAN DE MIDWEEKSE SPEELDAG.

Speeldag 13 was geen meevaller voor KV Mechelen dat, ondanks wat de nipte 2-1 nederlaag laat vermoeden, niet in het stuk voorkwam in Luik en ook Waasland-Beveren ontgoochelde woensdag tegen Charleroi en dan heb ik het niet eens over de late 0-1 van Perbet. Beide ploegen krijgen dus morgen een uitgelezen kans om iets recht te zetten, al zal de druk bij KVM net wat groter zijn omdat het thuis speelt en er een kloof gaapt met W-B van 4 punten waardoor zij enkel met winst tevreden kunnen zijn. Vervelender dan die marge met de Waaslanders is het feit dat KV de hete adem van Westerlo en Lokeren in de nek voelt en een nieuwe misstap steeds meer verregaande gevolgen kan hebben. Alhoewel, ze zijn in Mechelen ondertussen één en ander gewend, want vorig seizoen duurde het tot bijna het einde van de reguliere competitie alvorens de turbo aansloeg, maar het resultaat was wel op een haar na een Europees ticket via play-off II.

Bij aanvang van het seizoen waren er geen aanwijzingen dat KV Mechelen wederom een erbarmelijke competitiestart zou nemen. Enkel Ivan Obradovic vertrok Achter de Kazerne als speler met naam en faam, maar er bleven voldoende goeie spelers over om de hoop op een seizoen als middenmoter te mogen koesteren. Neem bv. de voorhoede waar Jankovic kan kiezen uit spelers als Naessens, Verdier en Veselinovic, stuk voor stuk toch spelers met mogelijkheden zoals KV er in elke linie wel een aantal lopen heeft en waarmee men als trainer zeker aan de slag kan. Zaterdag moet het alvast kapitein Seth De Witte missen omdat die tegen Standard zijn vijfde geel karton kreeg voorgeschoteld. De vorige thuismatch van KV was er eentje waarover flink werd nagepraat, want na een spectaculaire wedstrijd haalde Zulte-Waregem het met 3-4.

Tegen Mechelen kan Stijn Vreven weer rekenen op de diensten van Thibault Moulin, want die werd woensdag ontzettend gemist, maar het zou anderzijds te gemakkelijk zijn om de mindere vertoning tegen de Zebra's te verhalen op het ontbreken van de Fransman. Het draaide voor geen meter en dat was deels de verdienste van de bezoekers, maar toch vooral eigen zwakte en dat kan/mag uiteraard een keer gebeuren. Niet dat ik er om wil vragen, maar onze mooie cijfers op verplaatsing kwamen telkens tot stand na een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. In Anderlecht werd een achterstand nog opgehaald, maar uiteindelijk opnieuw verspeeld. Zou deze groep in staat zijn een achterstand helemaal om te buigen ? Zouden onze 3 uitoverwinningen ter sprake komen in de voorbespreking van Jankovic ?

Patrick Van Wesemael.