StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg BELANGRIJKSTE MATCH VAN HET JAAR KOMT ER AAN !

Waasland-Beveren heeft zaterdag de mindere midweekwedstrijd van tegen Charleroi doorgetrokken Achter de Kazerne. Enkel het eerste kwartier na de herneming gaf het de indruk de net voor rust opgeloppen 1-0 achterstand nog te kunnen wegwerken, maar nadat eerst Milosevic een kans liet liggen die hij normaal gezien zelden zal missen en diezelfde Milosevic op het uur met een verre trap de dwarslat op zijn weg naar de gelijkmaker vond, waren de betere momenten van Waasland-Beveren geteld.

Met winst of een puntendeling had W-B goude zaken kunnen doen met het oog op een rustig eindejaar en met die wetenschap in het achterhoofd had Stijn Vreven eerder voor een voorzichtige opstelling gekozen waarbij de geblesseerrde Maric werd vervangen door Thibault Moulin die zijn rentree maakte na een weekje brommen. Waasland-Beveren probeerde KV het leven zuur te maken door een muur op te trekken en dat lukte nog vrij aardig ook. Enkel Veselinovic kon Goblet met een kopbal aan het werk zetten, maar verder raakte de thuisploeg niet. En voor doelgevaar zorgen lukte de bezoekers zelfs helemaal niet op een bescheiden kopballetje van Myny na waardoor het er naar uitzag dat de ruststand met een povere 0-0 zou worden gehaald, maar daar oordeelde Hanni in de 41ste minuut anders over door alleen voor Goblet nadat hij was aangespeeld door Matthys, de 1-0 binnen te leggen.

W-B kwam met een totaal ander gelaat uit de kleedkamer en er waren nog geen 2 minuten gespeeld toen het al gevaarlijker was geweest dan in de 45 voorgaande minuten. Deni Milosevic miste een reuzekans op de 1-1 en op het uur haalde Deni zijn sterke wapen nog eens boven, maar zijn afstandstrap strandde helaas voor W-B op de bovenkant van de dwarslat, meteen het laatste vermeldenswaardige wapenfeit van een teleurstellend W-B. Een gemotiveerd KV bleef zoeken naar de verlossende 2-0 en die kwam er in de 64ste minuut met opnieuw de 2 zelfde acteurs van het eerste doelpunt, maar ditmaal in omgekeerde volgorde (Hanni bezorgde Matthys de 2-0 op een schoteltje).
Wedstrijd gespeeld, al moest Merveille Goblet nog enkele keren zijn klasse tonen om een ontketend KV van een grotere voorsprong te houden.

Twintig punten was het vooropgestelde doel om de heenronde af te sluiten, maar dat lukt niet meer. Wanneer echter Waasland-Beveren aanstaande zaterdag 7 november op de Freethiel Westerlo onder de knie krijgt, sluit het de heenronde af met 19 punten en dat zou heel knap zijn voor een elftal dat vooraf werd bestempeld als kandidaat nummer 1 om te degraderen.
Door het verlies Achter de Kazerne ziet W-B ondertussen wel zijn mooie start meer en meer afbrokkelen en komt achterin alles dichter bij mekaar, maar een overwinning tegen Westerlo zou de kloof ten opzichte van de Kempenaren uitdiepen tot 8 punten en dat lijkt een haast onmogelijke inhaalrace. Trouwens, nog steeds in de veronderstelling dat de punten in Beveren zouden blijven zaterdag en dat is uiteraard ver van zeker, mag W-B ook weer naar boven kijken hoor !
Nog dit weetje meegeven dat ik gisteren hoorde op Sporza Radio : als we het hebben over de reguliere competitie van vorig seizoen speelde Stijn Vreven zaterdagavond in Mechelen met 11 andere spelers. Enkel Floriano Vanzo die vorig seizoen aan de winterstop kwam en geen minuut speelde in de reguliere competitie, kreeg speelgelegenheid in play-off II.
Het is dus niet meer dan logisch dat Stijn Vreven met zijn ploeg nog in volle opbouw zit en daarbij is zijn grootste handicap ongetwijfeld het feit dat hij een bijzonder jonge spelersgroep heeft.

Patrick Van Wesemael.