verslag BELOFTEN WINNEN IN MECHELEN, MAAR MATCH WORDT NIET UITGESPEELD.

Spektakelmatch overtroeft door menselijk leed.
Maandagavond is een sportief schitterend duel met alles er op en er aan op een dramatische manier geëindigd voor KV-verdediger met Waaslands verleden Cedric Mingiedi. Bij een tussenstand van 3-4 in het voordeel van Waasland-Beveren werd in de 83ste minuut de wedstrijd stop gezet nadat Emre Erciyas in het heetst van de strijd een tackle inzette op Cedric Mingiedi die daarbij zijn kuit- en scheenbeen brak. Een verschrikkelijk moment uiteraard in eerste instantie voor het slachtoffer dat inmiddels met succes werd geopereerd en voor wie het seizoen voorbij is. Maar ook voor Emre Erciyas die een technisch vaardige voetballer is en absoluut geen schopper, moet dit verschrikkelijk moment een nachtmerrie zijn. Het spreekt vanzelf dat wij Cedric Mingiedi ontzettend veel sterkte toewensen tijdens de lange revalidatie die hem wacht. De wedstrijd zelf verliep voorspoedig voor de mannen van Johan Van Rumst die in de 7de en 41ste minuut tot 0-2 konden uitlopen en dat telkens na hoekschop, een wapen waarmee W-B de voorbije weken al meermaals succesvol was.

In de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht toen de bezoekers in de 55ste minuut naar 0-3 uitliepen met een doelpunt van Livio Nabab. De wedstrijd lag daarna een kwartiertje stil vanwege de opzettende mist, maar na de hervatting luidde een ongelukkige interventie van Henkinet eerst de 1-3 in (66ste minuut) en bij het verstrijken van minuut 72 gaven de bordjes ongelooflijk maar waar een 3-3 tussenstand aan. Lang kon de thuisploeg van die ongelooflijke comeback niet genieten, want 2 minuten later trapte Alec Luyckx de 3-4 binnen. Een tiental minuten verder werd de partij definitief afgeblazen omwille van de hierboven beschreven omstandigheden. Wat jammer dat een bijzonder spectaculaire en sportieve wedstrijd op die manier moest eindigen. Zakaria M.Sila en Senne Van Dooren mochten ditmaal het schouderklopje in ontvangst nemen. Aanstaande vrijdag 7 november moeten onze jongens al opnieuw aan de bak, want dan is op Puyenbeke Anderlecht de gast.

Waasland-Beveren trapte af met :
Laurent Henkinet, Sebastien Ito Mavitidi, Brent Peers, Senne Van Dooren, Glenn Leemans, Emre Erciyas, Alec Luyckx, Zakaria M.Sila, Kevin Hebbelinck (80ste minuut vervangne door Younes Achter), Livio Nabab, en Gilles Van Remoortere (76ste minuut vervangen door Jellal Bila).