StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DEZELFDE BELANGEN ALS TEGEN OHL, MAAR DITMAAL MET THUISVOORDEEL.

Maar is dat nog wel een voordeel ?
Mijn voorbeschouwing tegen OHL van een paar weken geleden begon ik met de titel : "de hemel of een beetje hel". Eigenlijk is deze wedstrijd qua belangen perfect vergelijkbaar met als voornaamste verschil dat Waasland-Beveren het thuisvoordeel geniet. Maar is dit nog wel een voordeel wetende dat W-B zijn laatste 4 duels op de Freethiel (Oostende, Gent, Genk en Charleroi) met verliescijfers afsloot.

En waar voor Waasland-Beveren geldt dat winst of verlies een wereld van verschil uitmaakt, is dat niet anders voor de bezoekers uit Westerlo. Verlies in Beveren van de rode lantaarn zou een ramp betekenen voor de Kempenzonen, maar indien de mannen van de getergde harm van Veldhoven de volle inzet zouden meenemen naar het Westelse Kuipje, ziet de wereld voor Trompet, Hyland, Daems, De Ceulaer en co er ongetwijfeld een stuk minder dramatisch uit. En waarom precies deze namen ? Eenvoudig omdat het 4 van de Westelse spelers zijn die in het tussenseizoen een overeenkomst met Westerlo sloten en toegegeven, dat zijn toch spelers die bij een modale eersteklasser meestal op een basisplaats kunnen rekenen. Zonder alle resultaten van Westerlo te hebben nagekeken, herinner ik mij dat hun 3 laatste uitwedstrijden best gezien mochten worden. Bij Zulte-Waregem werd met 4-2 verloren, maar werden een karrevracht aan kansen de nek omgewrongen. In een duel met als inzet het kwijt spelen van de rode lantaarn werd knap met 1-2 gewonnen en recent werd bij Moeskroen 2-2 gelijk gespeeld.
Stel ik daar een vergelijking vast met Waasland-Beveren dat tot nu toe ook meer punten op verplaatsing haalde dan op de Freethiel ?
Afgelopen weekend echter speelde Westerlo een kansloze wedstrijd tegen Club Brugge dat vlot met 0-2 kwam winnen in het Kuipje, maar de score had een pak hoger kunnen/moeten oplopen.

Voor Waasland-Beveren herhalen zich de omstandigheden van tegen OHL een paar weken geleden. Waaslandse winst garandeert een kloof met de tegenstander van morgenavond van 8 punten waardoor de heenronde met 19 punten zou worden afgesloten wat bij de competitiestart als ongeloofwaardig zou hebben geklonken.
In dat geval zou er geen vuiltje aan de lucht zijn, maar een vijfde opeenvolgende thuisverlies daarentegen zou voor een lichte paniekstemming kunnen zorgen en dat leek mij een fenomeen waarvan ik aannam dat W-B er na zijn prima start dit seizoen niet mee zou geconfronteerd worden. Tot nu toe waren er 2 interlandonderbrekingen en die werden telkens ingegaan met winst (1-2 winst in Lokeren en 1-3 op Staaien). Geen twee zonder drie dus en laat ons hopen dat de mannen van Stijn Vreven zaterdagavond de eerste stap van een mooie reeks resultaten (hopelijk overwinningen) op de Freethiel zullen zetten.

Patrick Van Wesemael.