verslag BELOFTEN W-B EN ANDERLECHT BRENGEN SPEKTAKEL.

Vrijdagavond hebben de beloften van Waasland-Beveren en Anderlecht voor 90 minuten spektakel gezorgd op Puyenbeke. Na een genietbare pot voetbal waarin elke ploeg een helft voor zijn rekening nam, gaf het scorebord na het laatste fluitsignaal een 3-3 eindstand te zien en dat was een billijk resultaat waar beide teams vrede mee konden nemen. Geen ronkende namen bij de bezoekers uit Brussel, maar stuk voor stuk technisch vaardige jongens waarvan meerdere gasten vorig seizoen in de picture kwamen tijdens de Youth Champions League. Nog binnen de 10 minuten stond Anderlecht reeds op 0-1 nadat hun rechtsbuiten die een gesel was voor de Wase defensie, een actie had opgezet, via enkele tussenstationnetjes weer in het bezit van de bal raakte en met links onderkant lat Matthias Janssens kansloos liet. Anderlecht had het betere van het spel en kwam op hoekschop en na aarzelend ingrijpen van onze defensie op 0-2. Toch lieten de mannen van Johan Van Rumst zich niet onbetuigd en via een bij momenten ongrijpbare Kevin Hebbelinck op rechts was W-B enkele keren dichtbij de aansluitingstreffer.
Younes Achter een keer naast na goed voorbereidend werk van Kevin en Max Caufriez met een goeie kopbal over na hoekschop, waren het bewijs dat W-B zich niet wilde neerleggen bij de 0-2. De beloning volgde op slag van rust met een prachtig doelpunt na een dubbele 1-2 met eerst Lumanza die een schitterende bal verstuurde op Hebbelinck die even temporiseerde en kon terugleggen op de inmiddels bijgesloten Tortol Lumanza die ditmaal Younes Achter betrok in een nieuwe 1-2 waarbij Tortol als eindstation fungeerde om de aansluitingstreffer onder de doelman van Anderlecht binnen te schuiven.

De spelers van W-B kregen als opdracht mee voor de tweede helft om hoger te staan en meer druk te zetten om het technisch voetbal van de bezoekers enigszins af te remmen en dat resulteerde in een nagenoeg volledig overwicht na rust. Op het uur viel de verdiende gelijkmaker met een mooie aanval op links via Leemans en alweer Hebbelinck die voor de gelegenheid van flank had gewisseld. Prachtige voorzet van Kevin en Alec Luyckx tegen zijn oude ploeg met een buffelstoot in het dak van het doel. Onze beloften roken hun kans en gingen op zoek naar de 3-2, maar bij een volgend onzeker ingrijpen op een Brusselse corner viel het doelppunt, weliswaar tegen de gang van het spel in, aan de overkant, er waren toen 70 minuten gespeeld. De thuisploeg was echter niet aangeslagen door die tegenvaller en trainer Van Rumst bracht 10 minuten voor tijd meer gestalte tussen de lijnen door Brent Peers mee in de vuurlinie te sturen. Een ingreep met succes, want in de 84ste minuut trapte Glenn Leemans op zijn linkerflank een voorzet die goed door Brent werd doorgekopt en er was een Brusselse hand nodig om dreigend gevaar te verhinderen. Jellal Bilal, ook al tegen zijn vorige club, nam zijn verantwoordelijkheid zoals men dat bij Anderlecht tegenwoordig noemt en de 3-3, tevens eindstand, was een feit.
Collectief een bijzonder goeie prestatie van onze beloften met als uitblinker (vooral in de eerste helft) Kevin Hebbelinck die zijn tegenstander alle kleuren van de regenboog liet zien en als beloning deze avond weer een plaatsje op de bank krijgt tijdens de wedstrijd van het fanion tegen Westerlo.
De volgende opdracht voor de beloften komt er aan op woensdag 24 november wanneer zij in Moeskroen-Peruwelz worden verwacht, maar ondertussen staan ze keurig mee bovenin de rangschikking en dat verdient zeker een dikke proficiat voor het team en zijn omkadering.