Zou het misschien nog te warm geweest zijn toen de wedstrijd begon ?
Waasland-Beveren is er zaterdagavond tegen staartploeg Westerlo niet in geslaagd nog eens aan te knopen met een thuisoverwinning. Meer zelfs, het zag er lange tijd naar uit dat de Kempenaren een gouden zaak zouden doen in het klassement, maar in een knotsgek slot half uur haalden de mannen van Stijn Vreven nog een 0-2 achterstand op en hield de lat in de slotseconden Olivier Myny nog van de 3-2.

Waasland-Beveren begon met veel goeie intenties aan de belangrijke wedstrijd tegen rode lantaarn Westerlo, want het besefte maar al te goed dat een overwinning een haast zekere definitieve kloof zou betekenen met het team van Harm Van Veldhoven en een bijna geruststellende voorsprong van 8 punten begin november zou een ongekende luxe zijn. De Waaslanders namen het spel meteen in handen, maar meer dan een schot van Floriano Vanzo dat via de keeper op de buitenkant paal strandde, leverde het aanvangsoffensief niet op. Omstreeks het kwartier namen de bezoekers het initiatief over met een handvol goeie kansen voor o.a. ex-speler Mohammed Aoulad, maar Merveille Goblet liet er geen twijfel over bestaan dat hij momenteel de nr.1 Van Waasland-Beveren is en als het aan hem ligt ook wil blijven. Goeie wil genoeg bij de thuisploeg, maar weinig lukte en hieruit putte Westel moed om een voorsprong te wettigen en die kwam er ook op slag van rust (43ste minuut) via Gounongbe. Een terecht verdict, maar op een bijzonder slecht moment voor W-B dat voor aanvang van de partij Deni Milosevic met een blessure zag afhaken waardoor Vanzo wederom op een basisplaats kon rekenen.

Stijn Vreven stuurde dezelfde 11 spelers in het veld voor de tweede helft om hun een kans op revanche te gunnen voor een veel te slappe eerste helft, maar het was opnieuw Gounongbe die in de 58ste minuut het lot van W-B leek te bezegelen en Waasland-Beveren met een vijfde opeenvolgende thuisnederlaag te confronteren. Maar als een donderslag bij heldere hemel vond Steeven Lengil in de 64ste minuut zijn moment gekomen. Enkele Bezoekers uitkappen en staalhard besluiten, het was een tijdje geleden dat hij nog eens beroep had gedaan op zijn patent, maar het resultaat mocht gezien worden en het kwam geen minuut te vroeg. Een herboren thuisploeg bleek plots in staat enkele versnellingen hoger te schakelen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker met vooral de ingevallen Livio Nabab in een glansrol. Westerlo dreigde de pedalen helemaal te verliezen, maar kon toch nog eens gevaarlijk tegenprikken via alweer Aoulad wiens schot de bovenkant van de balk raakte. Het duurde echter tot de 88ste minuut vooraleer Waasland-Beveren werd beloond voor zijn opmerkelijke en onverklaarbare remonte met opnieuw Nabab die de voorbereiding voor zijn rekening nam en Zinho Gano met de intikker. Een ontketend Beveren geloofde nog in een mirakel en alhoewel die maar zelden voorkomen was Olivier Myny er wel heel dicht bij toen hij luttele seconden voor affluiten met een vlammend schot de dwarslat pijnigde. Het zou iets overdreven zijn geweest, maar daarom niet minder plezant voor de thuisaanhang.

Een wedstrijd die voor gemengde gevoelens zorgde bij de Beverse supporters, want enerzijds werd gerekend op een overwinning, maar anderzijds drong het besef snel door dat W-B aan een klein rampscenario was ontsnapt wanneer Westerlo het zaakje wat professioneler had uitgespeeld. Een punt vonden veel supporters vooraf te weinig, maar achteraf bekeken was het een gouden punt aangezien de kloof met Westerlo blijft en die met OHL een puntje groter is geworden.