StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tussenbalans is zeer positief.
Gisteren had ik het over onze verdienstelijke tiende plaats in de rangschikking en de 17 tot nu toe behaalde punten. Vandaag is het de bedoeling even kort inhoudelijk stil te staan bij de gespeelde wedstrijden halverwege en dat niet match per match, maar globaal genomen.
Een niet onbelangrijke vaststelling is dat de echt slechte wedstrijden in de minderheid waren. Thuis tegen Genk en Charleroi werd nipt verloren, maar het was gewoon niet goed genoeg.
In Jan Breydel en Achter de Mechelse Kazerne lag het spelniveau zo mogelijk nog lager. In totaal praten we dus over 4 non-wedstrijden, maar dat valt al bij al best mee. Dat de overige 11 wedstrijden sowieso goed waren is een ander paar mouwen, maar laat ik het als volgt samenvatten : het zat wel eens mee tijdens enkele gewonnen wedstrijden, maar het zat evengoed soms tegen in een aantal verloren matchen. En wat te zeggen over de 2 gelijke spelen tot nu toe op de Freethiel tegen Moeskroen en Westerlo ? Dat waren zelfs voor neutrale toeschouwers geen onaardige matchen en die ervaring deel ik persoonlijk als supporter van W-B ook, alleen hadden we uiteraard liever gezien dat beide matchen tegen ploegen die op dat moment (overigens nog steeds) achter ons stonden in de ranggschikking, met een overwinning werden afgesloten.
Kortom, ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat de huidige tussenbalans redelijk goed strookt met de sportieve realiteit en dat Waasland-Beveren min of meer op zijn plaats staat. Als spelers en technische staf er in slagen een vergelijkbare terugronde te spelen, is de kans zeer gering dat W-B dit seizoen in de degradatiestrijd wordt betrokken. Ons driejarig JPL verleden is op dat vlak een vervelende erfenis die men niet zomaar van zich afgooit, maar anderzijds zijn er geen tekenen die er op wijzen dat de mannen van Stijn Vreven straks een diepe inzinking te wachten staat.
De enige faktor die een rol van betekenis kan spelen is de wintermercato. Is de clubleiding in staat de huidige spelersgroep samen te houden (reken maar dat er zeker belangstelling is voor bepaalde spelers) en wat hebben de ploegen nog in petto die we als mogelijke concurrenten beschouwen.
Oei, daar is weer die vervelende erfenis uit het verleden, want op enkele uitzonderingen na heeft W-B dit seizoen maar zelden als een degradatiekandidaat geacteerd en laten we die rol maar aan andere toevertrouwen.

PVW.