StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Over de manschappen van Stijn Vreven.
Eerder deze week hadden we het er over dat Waasland-Beveren, alles in acht genomen, bezig is aan een goed seizoen. Alles kan beter, maar we werden de voorbije jaren alleszins minder verwend.
Architect van dienst van dit onvoltooid knap werkstuk is Stijn Vreven die moeiteloos de sportieve successen van bij Lommel in tweede klasse doortrekt naar de JPL, want een succes is zijn verblijf op de Freethiel tot nu toe zeker. Bij momenten zowel uit als thuis goed voetbal en resultaten, want het eerste zou weinig aanspreken indien het niet werd vertaald naar punten. Stijn gaf bij de seizoensaanvang het vertrouwen aan Laurent Henkinet tussen de palen, maar omdat die zonder vertrouwen stond te keepen en er niet in slaagde de nul te houden, werd de 20-jarige Merveille Goblet in doel gezet. De nul houden is ook voor Merveille maar één keer gelukt, maar hij staat wel met meer présance tussen de palen en daar blijft het niet bij, want Goblet is een belofte en die omschrijving is hij speeldag per speeldag aan het bevestigen.
Onze defensie met Jans, Coulibaly, Buatu en Demir zou ik willen vragen te blijven staan en ja, dat is vreemd aangezien W-B de meest gepasseerde verdediging heeft van de JPL en naar verluidt ook de minste duels wint. Waarom ? Het zijn gasten die er hun hoofd voorleggen, maar ook degelijke voetballers die zelfs in offensief opzicht zich mogen/kunnen uitleven en dan gebeurt het inderdaad wel eens dat het achterin wat gemakkelijker rammelt ten opzichte van ploegen die een strakke organisatie prediken zoals Kortrijk en alhoewel ik beide systemen respecteer, geniet het meer aanvallende van W-B mijn voorkeur.
Als het kan Stijn, laat Coulibaly maar staan, want ik geloof niet dat hij op het middenveld meer rendement haalt. En wat mij betreft blijf ik voorstander om Valtteri Moren met zijn ervaring een basisstek te gunnen. Jammer dat de Portugees Hugo Sousa lang geblesseerd was en het moeilijk krijgt om zich in de ploeg te spelen, want ondanks zijn kleine gestalte kan hij voetballend de groep zeker iets bijbrengen. En als ik tot slot onze defensie een tip mag meegeven : handen thuis houden gasten, want we zijn al enkele keren goed weggekomen en dat wordt gegarandeerd een keer afgestraft. Zullen we zatererdag onze evaluatie verder zetten ? Afgesproken.

PVW.