StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vervolg over de manschappen van Stijn Vreven.
Gisteren namen we de defensie van Waasland-Beveren onder de loep halverwege het seizoen en vandaag zetten we onze tussentijdse teamontleding verder. De late komst van jongeling Deni Milosevic is een Godsgeschenk geweest. Fabelachtige traptechniek en spelinzicht te koop en al van veel waarde geweest voor het team. Jammer dat Standard niet bereid was een optie in het contract te voorzien, want anders was ik rond de nieuwjaarsperiode met mijn spaarpot op pad gegaan. Andere opvallende vaststelling op het middenveld : voor het seizoen werd gevreesd dat Milos Maric op geen basisplaats meer zou kunnen rekenen, maar die voorspelling pakte voor de Serviër in positieve zin uit. Een controlerende speler die op geen inspanning kijkt en dus altijd bruikbaar, maar tegen Westerlo bij een 0-2 achterstand werd hij naar de kant gehaald en alhoewel deze ingreep aanvankelijk op boegeroep werd onthaald bij de fans, leidde de meer aanvallende impulsen van Livio Nabab tot de gelijkmaker. Dat Waasland-Beveren een bijna vliegende start nam was in niet gerine mate het werk van onze flanken Steeven Lengil en Olivier Myny. Van hun komt meestal de dreiging en in geval van Lengil ook de doelpunten.
De voorbije weken zaten zij iets minder fris en dat hebben we gemerkt, of zou de tegenstander hun beter door hebben ? Twee klasbakjes die ik liever nog een tijdje zie blijven op de Freethiel. Belangrijke rol op het middenveld is er voor de Fransman Thibault Moulin. Een regulator en als hij eens wat minder is zoals tegen Westerlo stokt de hele ploeg. Floriano Vanzo kan goed voetballen, maar of hij een potentiële eersteklasser is vraagt nog om bevestiging, al geniet zijn leeftijd het voordeel van de twijfel. Voor David Destorme ziet het er naar uit dat het HET jaar te veel wordt. Veel blessureleed en nog amper speelgelegenheid, terwijl dat op zijn leeftijd net zo belangrijk is. Het voordeel van de twijfel verdient ook Zinho Gano in de spits. Jong en zeker mogelijkheden, maar duidelijk nog op zoek naar JPL ritme omdat hij de voorbije jaren te weinig aan spelen toekwam. Logisch als jeugdproduct van Club Brugge, minder logisch dat hij in Moeskroen vorig seizoen pas in de play-offs zijn kansen rook. Livio Nabab kwam met een pak fysieke en technische vraagtekens naar het Waasland, maar hij bracht gelukkig ook snelheid en een behoorlijk kopspel mee. Overtuigen heeft hij volgens mij de technische staf nog niet volledig gedaan, maar na zijn sterke invalbeurt van afgelopen weekend liggen zijn kansen misschien beter. Zou Stijn het aandurven Livio eens wat vaker in te zetten ten koste van een controlerende middenvelder minder ?
En hoe zou het zijn met Sawaneh Ibou ? Versleten kan die niet zijn, maar wat is er dan wel aan de hand ?
Tot nu toe deed Stijn Vreven maar zelden een beroep op de vele jonge gasten die Waasland-Beveren zeker een zware financiële inspanning hebben gekost, maar waarvan vooraf duidelijk werd gesteld dat zij een investering zijn in de toekomst. Bilal, Leemans, Van Dooren, Erciyas, M.Sila, Hebbelinck, Lumanza enz., voor die jongens is het te hopen dat W-B snel na de herneming nog wat overwinningen sprokkelt zodat zij al eens vaker kunnen worden ingezet, want het is opvallend dat Vreven zich blijft vastklampen aan een dertiental spelers, maar de citroen raakt een keer uitgeperst natuurlijk. Overigens, sorry aan de jongens aan wie ik in dit driedaags overzicht ben voorbijgegaan, maar wie weet komen zij bij de eindafrekening wel aan bod.

* W-B nam twee testers mee naar Eindhoven.
Donderdagnamiddag verloor Waasland-Beveren een achter gesloten deuren gespeelde oefenpot van de Nederlandse kampioen PSV Eindhoven. Beide ploegen brachten een geïmproviseerd elftal op de been, enerzijds om wat jongens te laten rusten en anderzijds omdat elk team een aantal spelers met internationale verplichtingen diende af te staan en voor PSV klinkt dat logisch, maar niet voor de Waaslanders. W-B voetbalde over de 90 minuten bekeken redelijk wat kansen bijeen, maar scoorde slechts eenmaal via testspeler Joachim Osvold. Deze 21-jarige aanvaller van het Noorse Lilleström zou in principe tijdens de wintermercato kunnen overstappen naar W-B en werd aanbevolen via Herman Vermeulen en Trond Sollied. De tweede tester is een vrije speler met roots bij Standard. De 21-jarige Jordan Otheba heeft de Belgische nationaliteit en is als rechtsachter een mogelijke backup voor Laurent Jans. Omdat hij een vrij speler is kan hij in principe onmiddellijk aansluiten bij W-B, maar ik mag aannemen dat de technische staf niet gehaast is om al te snel de sportieve knoop door te hakken.

PVW.