Na nipte, maar verdiende winst tegen Sint-Truiden heeft Waasland-Beveren zich van een ticket verzekerd voor de comfortzone en alhoewel de duur niet expliciet vermeld staat, zou dat wel eens tot het einde van het seizoen kunnen zijn.
Ondanks de smalle kern waarmee Stijn Vreven het moet doen, zijn er immers geen signalen waar te nemen die op een zware terugval zouden wijzen.

Waasland-Beveren en Sint-Truiden waren vastberaden de supporters die de moeite hadden genomen de barre weersomstandigheden en aangekondigde veiligheidsmaatregelen te trotseren, een lekkere pot voetbal voor te schotelen. Meest opvallende feit in de opstelling van W-B was de basisplaats voor Livio Nabab die hiermee werd beloond voor zijn sterke invalsbeurt tegen Westerlo van twee weken geleden. De thuisploeg ging het zwierigst van start, maar het waren de bezoekers die bij de eerste de beste aanval scoorden in de negende minuut en dit dankzij een bijzonder knappe combinatie van het duo Edmilson Cuevas. Echt koud was de douche voor W-B niet, want het kon al een minuutje later terugslaan met een vergelijkbaar mooi doelpunt. Ditmaal met Jans in de rol van Edmilson en Gano in de rol van Cuevas. De wedstrijd was gelanceerd en het bleef goed op en neer gaan met een licht voordeel voor W-B, maar globaal genomen hadden de keepers iets te weinig werk en dat is meestal een betrouwbare waardemeter.

Bij het begin van de tweede helft kwam STVV toch enkele keren dreigend opzetten via de Chileen en doelpuntenmaker Cuevas, maar het bleek een storm in een glas water. W-B nam over en domineerde nagenoeg de hele tweede helft met een aantal goeie kansen en de verdiende 2-1 in het slotkwartier. Een vrijschop van Maric werd met het hoofd verlengd door Gano en de ingevallen M.Sila kon subtiel in doel verlengen. De 3-1 was via de twee andere invallers Vanzo en Destorme heel nabij en omdat STVV ondanks het inbrengen van zijn recentste aanwinst Tchité vooraan onmondig bleef, hadden de Haspengouwers maar weinig in te brengen op de overwinning van W-B. Stijn Vreven, zelf ook een Limburger, zal ongetwijfeld denken : "mochten we maar eens vaker tegen STVV spelen", want na de 1-3 winst van begin oktober pakt W-B dus 6 op 6 tegen een ploeg die tot voor aanvang van de wedstrijd gisteren op een play-off I-plaats stond. Die ambitie is voor W-B geen optie, maar wat geweldig van Stijn Vreven om met een elftal dat hij nog volop aan het kneden is en met een zeer beperkte kern, tot deze resultaten in staat is. Plots is de kloof met o.a. Westerlo en OHL 8 punten en maak die maar eens goed op een moment dat de motor sputtert en het voor geen meter loopt. W-B kan ontspannen naar Kortrijk en dat is een ongekende luxe voor onze club en maak mij niet wijs dat Stijn Vreven in zijn voorbespreking zal vragen om het rustig aan te doen in het Guldensporenstadion.