StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat maakt nu eigenlijk het verschil ?
Alles wijst er op dat Waasland-Beveren voor het eerst in zijn pril JPL bestaan op een ontspannen jaarwisseling afstevent en omdat omstreeks die periode het seizoen al een heel eind is opgeschoten en er geen tekenen waar te nemen vallen van zwaar verval, moeten we nu ook maar eens het lef hebben om te stellen dat de buit, als we gespaard blijven van grote ongelukken, zo goed als binnen is. Het enige wat ons nog zorgen mag baren is het onbekende zoals het uitvallen van bv. een speler als Lengil, maar vooral de nakende wintermercato. Van hieruit is het gemakkelijk om te roepen dat de club maar een inspanning moet doen om de groep samen te houden, maar voor een vereniging die hard moet werken om financieel te overleven, is het soms moeilijk om te weerstaan aan de lokroep van een mooi aanbod voor een speler (ik vermijd bewust de woorden het grote geld, want dat werd zelfs niet geboden in de periode van de Ivorianen).

De bedenking die ik mij zaterdag na de deugddoende winst tegen STVV maakte was eigenlijk de volgende : wat maakt tot nu toe het verschil waardoor het lijkt alsof W-B dit seizoen niet in de problemen zal komen. Schitterende trainer en enkele spelers die het verschil kunnen maken, dat wel, maar er moet meer zijn. Zou dat “meer” simpel te verklaren kunnen zijn door het feit dat W-B al enkele keren zich niet wilde verzoenen met een dreigende puntendeling zoals afgelopen zaterdag tegen STVV en eerder al in Lokeren en thuis tegen Kortrijk en Zulte-Waregem. Een enkel puntje of drie punten, het maakt in de kering een enorm verschil. En natuurlijk komt er wat meeval aan te pas om die winnende goal over de streep te trekken, maar door bang voor de eigen 16 te blijven hangen zal het zeker niet lukken. Dus toch een grote pluim voor Vreven ? Natuurlijk en wat mij betreft een hele hoed vol !

* Overzichtje van de lagere reeksen.
Na een spectaculaire wedstrijd moest Yellow Blue zondag op de Freethiel de duimen leggen voor Verrebroek met in zijn rangen o.a. ex-KSKB belofte Willem Massoels. Het werd uiteindelijk 3-4, maar het was een echte thriller. Verrebroek liep uit tot 0-2 en toen bij deze tussenstand de keeper van YB werd uitgesloten zag het er heel beroerd uit voor de thuisploeg. Maar zoals wel eens vaker werden de mannen van Stefan Van Rumst wakker geschud door deze onprettige tussenstand en konden ze terugkomen tot 2-2. Toen was het weer de beurt aan de bezoekers die ondertussen ook al een mannetje waren verloren, maar toch naar 2-4 konden uitlopen. Yellow Blue zette ten tweede male de achtervolging in, maar het strandde uiteindelijk bij 3-4 met nog de bemerking dat Verrebroek met de wedstrijd met 9 spelers beëindigde. Volgende week moet YB naar Zaffelare, maar ook die wedstrijd wordt door de plaatselijke autoriteiten verboden.
In de derde klasse A leed Bornem, afgaande op het klassement, logisch verlies bij Sint-Eloois-Winkel (1-0), maar cijfers zeggen natuurlijk niet alles hé Bart ! De nieuwe leider is opnieuw het Dender van Emilio Ferrera dat fors uithaalde bij Twee-Akren (1-6). Temse kon op gelijke hoogte komen van Dender, maar verloor met 2-1 in en tegen Londerzeel. Het Aalst van Dirk Geeraerd boekte wel winst tegen Rc Mechelen en schuift flink op in de rangschikking, maar de 2-1 lijkt in cijfers uitgedrukt alleszins nipt. Belangrijke winst was er van Sint-Niklaas in Torhout (1-2) waardoor het rijk van Robby Buyens alweer een stukje groter wordt en nota bene over Bornem wipt in de stand.

PVW.