verslag BELOFTEN ALWEER SPEKTACULAIR BUITENSHUIS.

De 2 weken rust hebben onze beloften blijkbaar goed gedaan, want woensdagavond hebben zij na een spektaculaire wedstrijd waarin W-B aan de rust tegen een 3-1 achterstand aankeek, nog voor een sensationele comeback gezorgd door met een 3-4 overwinning in hun bagagekoffer naar Beveren terug te keren.
De aanloop naar de wedstrijd op het kunstgras van Moeskroen verliep nochthans allesbehalve naar wens vanwege de verkeersdrukte richting Franse grens waardoor de mannen van Johan Van Rumst pas na 2 uur rijden het sportcomplex Futurosport van Moeskroen-Péruwelz bereikten en het was 19 uur voorbij toen zij aan een te korte opwarming konden beginnen. Die gebrekkige aanloop liet zich het eerste half uur van de partij flink gevoelen, want tegen een vinnig gestarte thuisploeg was W-B nergens met al na 6 minuten een logische achterstand. Een kopbal op hoekschop werd in eerste instantie nog gered door Matthias Janssens, maar op de rebound diende hij zich gewonnen te geven. W-B zag af, maar even voor het kwartier reageerde Maxim Nys half vallend het scherpst op een indraaiende vrijschop van Hebbelinck waardoor de bordjes weer in evenwicht hingen. Moeskroen was echter niet aangeslagen en W-B nog altijd onvoldoende wakker, want met een schitterende beweging maakte Yaya Boumediene er in de 27ste minuut 2-1 van en na verdedigend mistasten van Beverenspeler Atheba met een strafschop tot gevolg, werd het in de 40ste minuut zelfs 3-1, tevens de ruststand.

Johan Van Rumst heeft zijn spelers tijdens de pauze ongetwijfeld de levieten gelezen en hun gewezen op een gebrek aan mentaliteit, want het was geen kwestie dat de tegenstander een betere ploeg had, echter wel het ontbreken van de juiste ingesteldheid. Van Rumst voerde tevens enkele vervangingen door en die wissels en het feit dat W-B in de tweede helft wind mee en bergaf mocht spelen (en dat laatste mag men in Moeskroen letterlijk nemen), leverden aanvankelijk nog niet het gewenste resultaat op. Met meer dan een uur gespeeld greep Johan Van Rumst opnieuw tactisch in door terug te grijpen naar de succesformule tegen Anderlecht een paar weken geleden waarbij centraal verdediger Brent Peers in het wedstrijdslot met zijn gestalte in de vuurlijn werd gedropt en ook ditmaal loonde die aanpak. Plots schenen de Beverse spelers te beseffen dat buiten het Brussels Gewest toch ook dreigingsniveau 3 gold en dus was snelheid maken en weg wezen de boodschap. Kevin Hebbelinck, in de eerste helft iets te overijverig, ontbond zijn duivels en er was geen houden meer aan. Het spelletje power play leverde de ene na de andere Wase aanval op en op ruim een kwartier tijd bogen de Beverse spelers een quasi onmogelijke 3-1 achterstand om in een 3-4 voorsprong. Een lage voorzet van Hebbelinck zorgde voor geharrewar voor doel en met een frommelgoal lukte de ingevallen joker Brent Peers de aansluitingstreffer (3-2 in de 74ste minuut).
Het signaal van een geweldig slotoffensief was gegeven met een flitsende Hebbelinck die voorzet na voorzet bleef versturen met de ene corner na de andere als gevolg en daar weten onze jongens dit seizoen wel raad mee. In de 82ste minuut strandde zo'n hoekschop in de eerste zone, bleef er wat dobberen tot hij door Max Caufriez werd binnengeknald. Vijf minuten later was er een nagenoeg identieke fase waarbij opnieuw Maximiliano Caufriez uit een hoekschop staalhard in het dak van het doel kon besluiten. Klus geklaard na een wedstrijd met een spektaculair scoreverloop en waarbij de beloften van Waasland-Beveren aan 20 minuten power play voldoende hadden om met de volle inzet naar huis te rijden. Ik betwijfel of er op de bus tijdens de terugrit nog veel gesproken is over de veel te lange heenreis, de tekorte opwarming en de lome benen tijdens de eerste helft en een stuk van de tweede. Het schouderklopje van de match was voor Maxim Nys om de eenvoudige rede dat hij van minuut 1 tot minuut 90 als enige speler van W-B scherp speelde en er was ook een eervolle vermelding voor Kevin Hebbelinck die naarmate de partij vorderde steeds meer ongrijpbaar werd.
Volgende week maandag 30 november zijn onze beloften opnieuw vrij, maar op maandag 7 december ontvangen zij op Puyenbeke Zulte-Waregem en de laatste speeldag van de heenronde wordt op maandag 14 december afgewerkt in Daknam tegen Lokeren.

Waasland-Beveren trapte af met :
Matthias Janssens, Senne Van Dooren, Maximiliano Cauffriez, Glenn Leemans (70ste minuut vervangen door Artur Irawan), Jordan Atheba (4ste minuut vervangen door Brent Peers), Gilles Van Remoortere (46ste minuut vervangen door Sebastien Ito Mavitidi), Tortol Lumanza (56ste minuut vervangen door Remco Pieters), Kevin Hebbelinck, Alec Luyckx en Maxim Nys.