StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Sommige mensen raken maar niet geleerd.
In de loop van de bijna voorbije week werden twee trainers werkzaam in de Jupiler Pro League bedankt voor bewezen diensten. Jacky Mathijssen bij OHL en Harm Van Veldhoven bij Westerlo worden, want daar komt het toch op neer, als voornaamste oorzaak gezien van de slechte resultaten bij hun respectievelijke ex-werkgever. Wanneer men een blik op het klassement werpt valt er wel iets te zeggen voor deze ontslagen, maar in meerdere gevallen zou ik toch niet zo graag in de schoenen van de opvolger staan. Dat Ferrera ingaat op het voorstel van OHL is begrijpelijk. Emilio werkte in de luwte en met succes aan een mooi project in onze derde klasse bij Dender en had wellicht een opstapclausule voor het geval hij zich sportief kon verbeteren. Wel knap van Emilio dat hij zijn neus niet ophaalde om in derde klasse aan het werk te gaan.
Anders is het gesteld met Bob Peeters. Die heeft al eens een minder goeie ervaring gehad door te snel over te stappen na zijn ontslag bij Cercle waardoor ook zijn avontuur bij Gent een kort leven was beschoren. Ik hoor Bob nog zeggen dat hij die les zou meenemen bij zijn verdere carrièreplanning en als ik mij dat nog kan herinneren moet Peeters zelf dat toch ook doen ? Maar niks daarvan ! Wanhopige Bob werd amper een maand geleden ontslagen bij Lokeren en gaat nu reeds in op het aanbod van Westerlo. Natuurlijk is het een kwestie van smeden terwijl het ijzer warm is, maar mij lijkt het alweer te vroeg. Bij Westerlo heeft Peeters uiteraard het voordeel dat het alleen maar beter kan afgaande op het feit dat het samen met OHL op een gedeelde laatste plaats staat, maar wat in het geval wanneer ook lange Bob met Westerlo niet uit die onderste regionen weg raakt. En die sympathieke Harm Van Veldhoven zal de voorbije dagen wel eens hebben gedacht : hadden we die 0-2 in Beveren maar niet uit handen gegeven, want dan zat hij nu gegarandeerd nog op de bank voor de match van Westerlo tegen Oostende.
Overigens : het feit dat 2 ex-trainers van de Freethiel worden gevraagd om een degradatiepanne uit te voeren zegt ook iets over ons verleden natuurlijk !
Maar ik kan het bestuur van Westerlo geruststellen : mocht het met Bob niet lukken, we kunnen nog een prima tip geven, want Glenneke is ook al een tijdje aan het solliciteren en toegegeven, die was iets minder wanhopig en heeft ruim de tijd genomen om zich te herbronnen.

PVW.