StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het "wij-gevoel" van trainers.
Het was gisteren wel grappig om te horen hoe Bob Peeters na het nipte verlies van Westerlo tegen Oostende sprak over : "organisatorisch zat het wel goed, want in het verleden kregen wij te veel goals tegen". Nu was Bob met moeite bij manier van spreken een kwartier aan de slag bij Westerlo en toch al een "wij-gevoel" hebben, ik vond het sterk. Of zou Bobke gewoon op teletekst hebben gekeken voor de match en daar gezien dat de Westelse defensie tot voor gisteren al 34 keer was gepasseerd ? Geen paniek Bob, want W-B doet op dat vlak met 34 tegendoelpunten weinig slechter en bewijst desondanks dat dit niet per se hoeft gepaard te gaan met een uitzichtloos klassement.
Maar achterin voor wat meer zekerheid kiezen is wellicht toch de grootste uitdaging ook voor Stijn Vreven. Bizar daarbij blijft voor mij dat individueel weinig valt op te merken over de verdedigende kwaliteiten van Jans, Buatu, Coulibaly en Demir, maar als collectief slagen zij er maar niet in het aantal tegengoals laag te houden met zaterdag nog 3 stuks op minder dan een half uur in Kortrijk waar (en dat is voor het eerst dit seizoen) Merveille Goblet een mindere dag kende sinds hij titularis is, maar zoiets hoort nu eenmaal bij het leerproces van een jonge doelman, zelfs al heeft die veel kwaliteiten. En natuurlijk is voetbal een ploegsport waarbij er samen wordt gewonnen en samen wordt verloren. Veel tegendoelpunten slikken kan dus ook een collectieve oorzaak hebben, want wanneer het middenveld te veel ruimte geeft aan de collega's van de tegenstander is het logisch dat onze defensie onder een grotere druk komt te staan. En dan heb ik het niet eens over het gezegde dat in het voetbal aanvallers de eerste verdedigers zijn.

* Een blik op derde klasse A.
Emilio Ferrera heeft Dender ingeruild voor OHL waarmee er een ex-trainer van de Freethiel minder aan de slag is in derde A, maar zijn ex-ploeg pakte toch de volle inzet tegen Torhout en blijft koploper.
Bornem voetbalde een volle korf kansen bijeen tegen Oudenaarde, maar de mannen van Bart Selleslags kwamen desondanks niet verder dan 2-2. Het weer oprukkende La Louvière verknalde de Sint-Niklase pret van Robby Buyens, want afgaande op de cijfers lijkt 0-3 een kansloze missie te zijn geweest. Dirk Geeraerd zakte met Aalst af naar Scheldegemeente Temse en dat werd geen plezierreisje, want de Ajuinen verloren met 3-2. Opgemerkt dient wel dat Temse bezig is aan een sterk seizoen en op een keurige vierde plaats staat met amper 3 puntjes minder dan leider Dender.
Tot slot : Yellow Blue zag zijn partij verboden door de burgemeester van Lochristi waardoor de match in en tegen Zaffelare werd uitgesteld.

PVW.