StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EINDIGT BEKERAVONTUUR ACHTER DE MECHELSE KAZERNE ?

Woensdagnamiddag stappen Stijn Vreven en zijn mannen wederom in de bus, maar ditmaal voor een kortere verplaatsing en er zijn ook geen competitiepunten mee te winnen of te verliezen. Bestemming is Mechelen en de inzet een ronde verder geraken in de Beker van België, tegenwoordig de Croky Cup genaamd. Bij de ploegvoorstelling half juli herinner ik mij dat ondervoorzitter Dirk Huyck de wens uitdrukte om uiteraard in eerste instantie een onbezorgd seizoen te spelen, maar een beetje verder komen in de Belgische beker stond eveneens hoog op het verlanglijstje. Maar om die wens in vervullng te zien gaan zal Waasland-Beveren woensdagavond een stuk beter voor de dag moeten komen dan in de eerste bekerronde toen het zich met veel moeite en de hakken bijna in de sloot voorbij derdeklasser Dender van toen nog Emilio Ferrera kon worstelen.

Voor een ploeg die de ambitie heeft om in de beker een mooi parcours uit te tekenen, is een uitstap naar Mechelen geen prettig vooruitzicht. Ontmoetingen tussen beide ploegen leverden in een recent en wat verder verleden maar zelden goeie resultaten op voor W-B en SKB met onlangs nog op speeldag 14 een kansloze 2-0 nederlaag van W-B na Mechelse goals van Hanni en Matthys.
Veel vertrouwen met het oog op de bekerconfrontatie van woensdag hebben zowel KV als W-B het afgelopen weekend niet getankt. De waaslanders speelden een flauwe partij in Kortrijk waarin zij halverwege met 3-1 in het krijt stonden na zelfs 3-0 te hebben achter gestaan binnen het half uur. Met veel zin voor humor zou men kunnen stellen dat W-B zich in de tweede helft heeft gespaard en frisser aan de aftrap komt dan de tegenstander die na een uur spelen nog met een 1-0 voorsprong mocht hopen op een stunt tegen Club Brugge. Dat was echter gerekend buiten een sterk spelende Hans Vanaken en de ingevallen Jelle Vossen die onder hun beiden in ruim een kwartier tijd voor een niet eens overdreven 1-4 eindstand zorgden. Vraag is dus hoe de Kakkers zullen omgaan met dat laatste half uur. Onthouden ze het eerste uur van de wedstrijd dat zeer degelijk was, of zal die ineenstorting toch voor twijfels hebben gezorgd. Feit is dat W-B alleszins geen spelers van het niveau Vanaken-Vossen lopen heeft en dat men wakkerder zal moeten zijn dan het aanvangskwartier in het Guldensporenstadion of ze kunnen zich alweer sparen, ditmaal voor de leuke affiche op de Freethiel van zaterdag tegen Standard.

Morgen woensdag krijgen jullie in de Gele Ditjes, Blauwe Datjes een prachtig overzichtje van Rudy Beck van de reeds gespeelde bekerwedstrijden tussen KV en KSK Beveren en daarbij is het mij opgevallen dat in het verleden heel wat spelers overstapten van Beveren naar Mechelen. Misschien niet eens zo onlogisch, want in de periode dat die bekerpartijen werden gespeeld liep er wel wat kwaliteit rond op de Freethiel en zaten er voortdurend scouts op de tribune.

Patrick Van Wesemael.