Het lag in de lijn van de verwachtingen dat ik aan mijn hoofding van de voorbeschouwng niet zoveel zou moeten veranderen en helaas is dat minder goed vooruitzicht van de bekermatch uitgekomen. Tradities breken, zeker als het geen te beste zijn, lijkt lastiger dan ons supportershart vaak hoopt.

Geheel ter zijde : ik moest woensdagavond aan de rust van de wedstrijd Kortrijk-Anderlecht bij een 3-1 ruststand in het voordeel van de thuisploeg, toch even denken aan hetgeen ons in het weekend was overkomen. Na een half uur uitgeteld tegen het canvas liggen, er zijn prettiger ervaringen om met de Brusselaars te delen volgens mij. Waasland-Beveren kon woensdagavond voor de bekermatch in en tegen Mechelen geen beroep doen op de geblesseerden Buatu en Milosevic, terwijl Milos Maric vanop de bank mocht toekijken. Moren, M.sila en Vanzo waren hun vervangers. Geen idee wat er dit seizoen in de drankjes zit van de Beverse spelers die zij voor de wedstrijd en tijdens de rust tot zich nemen, maar het moet iets geweldig slaapverwekkends zijn dat echter na ongeveer een kwartier (soms iets langer) is uitgewerkt. Ook gisteren weer zag het er naar uit dat KV Mechelen in het openingskwartier zijn prooi op een mum van tijd zou oppeuzelen met al in de zevende minuut een 1-0 achterstand. Toegegeven, keeper Merveille Goblet die op Kortrijk ook al niet zo gelukkig was, kwam onoordeelkundig uit en Nicolas Verdier profiteerde met een kopbal over onze te ver uitgekomen doelman.
Diezelfde Verdier net voor de 1-0 en Hanni net er na, waren dreigend in het openingskwartier. Halverwege de eerste helft toonde W-B dat het ook efficiënt kan zijn, want bij de eerste de beste tegenaanval was het raak en hoe ! Knappe counter opgezet door Jans, M.Sila vond in Myny een prima aflossingspunt waarna Zakaria mooi de gelijkmaker voorbij Gilet Werkte. Mechelen was aangeslagen en gedurende een tiental minuten gaf W-B de indruk KV vanaf dat moment pijn te kunnen doen met o.a. een een vrijschop van Moulin net over, maar met de rust in zicht herstelde KV opnieuw het evenwicht dat het even was kwijt geweest met een bal onderkant lat van Verdier op slag van rust.

Gezien onze verzorgers dit verslagje pas vandaag lezen hadden zij tijdens de rust nog geen andere ingrediënten gebruikt voor het gebruikelijke drankje tijdens de pauze met als gevolg dat opnieuw KV het scherpst uit de kleedkamer kwam. Rits en opnieuw Verdier waren kort bij de 2-1 en het was uiteindelijk de Fransman die in de 54ste minuut en met een tikkeltje meeval uit de kluts voor een verdiende Mechelse voorsprong kon zorgen. Toch gaven de bezoekers zich nog niet gewonnen en was Myny tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Eerst kwam hij een teennagel tekort om een voorzet van M.Sila voorbij Gilet te werken en daarna kon Olivier iets te weinig kracht zetten achter een schot nadat hij door Moulin werd bediend. Net als in Kortrijk mocht W-B balbezit hebben, maar het deed er te weinig mee. Tortol Lumanza en Kevin Hebbelinck kwamen Vanzo en Lengil vervangen en door een blessure van Seth De Witte liet scheidsrechter Wim Smet een zestal minuten overspelen, maar de kansen bleven voor KV. Gelukkig is de Veselinovic van vorig seizoen niet de Veselinovic van dit seizoen, want een uitgefloten Dalibor worstelt duidelijk met een gebrek aan vertrouwen en zal zeker dezer dagen terugdenken aan zijn periode in Beveren toen hij de ballen met de ogen toe in het vijandige doel verwerkte. Laat hem maar komen tijdens de wintermercato ! En wat KV betreft, hoe lang nog moeten we blijven afbetalen voor dat Cercle-cadeau ?

Tot slot : verslaggever Geert Heremans van Sporza Radio begon zijn reportage met te zeggen dat volgens de clubleiding van W-B de beker bijzaak was en de competitie absolute prioriteit genoot. Als dat klopt, maar ik geloof het niet, kunnen ze in de toekomst beter met hun supporters dan met de pers communiceren zodat de fans geen moeite zouden doen om verwachtingsvol in de auto te stappen.