StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB STUNTEN IS TOEGESTAAN W-B !

Welkom Greg Van Avermaet !
Vooraf dit heuglijk nieuws : zijn Freethielhart is, ondanks een wonderbaarlijke sportswitch, rustig blijven kloppen voor dat lapje grond in de buurt van de Klapperstraat waar hij ooit de jongensdroom koesterde in de sporen van een aantal keepersmonumenten te kunnen treden.
Het keepersmonument bleef bij de ambitie, maar intussen heeft hij wel de status van wielergrootheid verworven met een indrukwekkende lijst van overwinningen, ereplaatsen en onderscheidingen. De Freethiel is terecht fier dat hij morgen de aftrap zal geven van W-B-Standard en daarna een zeer aandachtig toeschouwer. Alleen al voor een groot sportman als Greg Van Avermaet zouden onze spelers tot het gaatje moeten gaan om hem een klinkende overwinning te bezorgen.

Tegen een op toerental komend Standard krijgt Waasland-Beveren morgenavond een uitgelezen kans om eens voor een deugddoende overwinning te zorgen. Uiteraard is elke winst van W-B, zelfs tegen de mindere goden waartoe het zichzelf moet rekenen een gloriemoment, maar tegen het huidige Standard dat daarenboven verzwakt is door het ontbreken van de geschorsten Goreux en Trebel en wellicht de geblesseerde Legear, moet een stunt vanaf de aftrap de doelstelling zijn.
Op het moment dat Yannick Ferrera trainer was bij Sporting Charleroi genoot hij reeds mijn grote sympathie en die werd er alleen maar groter op met het knappe werk dat hij daarna op Staaien verrichtte. Alleen dat "lelijke" Leekens-trekje (overigens slecht gekopieerd door Bob Peeters) door naar Standard te vertrekken vond ik niet bij de charmante stijl van Yannick passen. Het getuigde natuurlijk wel van veel geloof in eigen kunnen, zeg maar klasse, om zich te wagen op het kerkhof van Sclessin waar geen plaats is voor het vagevuur, enkel de hemel of de hel.
Het is nog veel te vroeg om aan eindvoorspellingen te doen, maar het ziet er naar uit dat Ferrera goed op weg is om een haast uitzichtloze missie met kans op succes af te leveren en wat men onder succes verstaat verdient hier een flexibele benadering, want echt prijzen pakken zou wel heel straf zijn. Standard heeft alleszins de goeie smaak beet, want vorig weekend ging het knap winnen in Waregem en midweeks verzekerde het zich van de kwartfinales Beker van België door in eigen huis probleemloos voorbij STVV te walsen. Het komt dus met vertrouwen naar de Freethiel en zelfs een Standard zonder ronkende namen blijft dan een te duchten tegenstander met het geluk dat elke "grote" club te beurt valt op een moment dat zij het zelf niet kan forceren.

Waasland-Beveren pakte tegen Sint-Truiden op de vorige speeldag een nipte, maar verdiende overwinning. Vertrouwen hieruit putten gebeurde niet want uit Kortrijk was zwak en de midweekse bekermatch in Mechelen was weliswaar beter, maar onvoldoende om de confrontatie met Standard hoopvol tegemoet te zien. Dan maar de volgende stap proberen zetten in het proces om op de Freethiel dominanter te spelen en wie weet op de wijze waarop Kortrijk een patent heeft genomen door de tegenstander meteen naar de keel te grijpen en een kloof te slaan. Die aanpak kan echt wel het verschil maken, want waar Kortrijk tot voor enkele weken werd afgeschilderd als een taaie, maar ook saaie ploeg, druipt het voetbalplezier er thans van af en dat gebeurt niet ten koste van het resultaat. Zou W-B ook zoveel groeimarge hebben of mist het organisatie en enkele stoere bonken zoals Chanot, Pavlovic en Papazoglu om als het een keer nodig is, naast karakter ook gewicht in de schaal te kunnen leggen.

Patrick Van Wesemael.