StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg NUL GEHOUDEN, MAAR MINIMAAL GEOOGST.

Merveille Goblet heeft voor de tweede keer dit seizoen de nul gehouden (eerder deed hij dat in Leuven tegen OHL), maar omdat Waasland-Beveren zelf niet aan scoren toekwam werd er minimaal geoogst. Toch mag het puntje tegen runner-up Standard als een succesje worden bestempeld, maar omdat de Rouches al na 40 minuten met een mannetje minder verder moesten na de uitsluiting van Dino Arslanagic, leefde er ook een soort ingehouden teleurstelling bij de supporters dat er met deze numerieke meerderheid gedurende 50 minuten niet meer werd gedaan.

Grootste verrassing bij de aftrap in het team van Stijn Vreven was het ontbreken van Olivier Myny die op de bank moest plaatsnemen, terwijl Zakaria M.Sila voor het eerst dit seizoen aan een competitiewedstrijd mocht beginnen. Een gehavend Standard diende met Goreux en Trebel een tweetal sterkhouders te missen en zag omstreeks het half uur ook Brüls nog geblesseerd uitvallen.
Daardoor waren de bezoekers niet meteen geneigd om met dringendheid op zoek te gaan naar een doelpunt en omdat W-B er nauwelijks in slaagde openingen te vinden in de Luikse defensie, was de eerste helft het aankijken niet waard. Te gesloten en geen diepgang waardoor er tijdens de rust meer werd gesproken over de gure wind dan over het balspelletje op de groene rechthoek.

Het tweede bedrijf maakte echter veel goed. De zo gezochte ruimte voor rust kwam er nu wel en enkele goeie kansen zouden volgen. Milosevic ging misschien iets te egoïstisch voor eigen geluk waardoor hij de beter geplaatste Lengil vergat, Moulin besloot nipt naast en een schitterende aanval met als eindstation Zinho Gano werd met een dito save door keeper Hubert van Standard beantwoord (sommige Beverse supporters hadden de bal zelfs over de doellijn gezien). Maar ook de Rouches deden hun duit in het zakje en Merveille Goblet deed zijn voornaam alle eer aan door Knockaert van een gemaakt doelpunt te houden. Het bleef na een zeer zwakke eerste helft en stukken betere tweede uiteindelijk op een scoreloze en billijke puntendeling.

In het klassement (en daar doen we het toch voor) mag W-B naar boven blijven kijken. De hergroepering vanaf plaats 5 (Zulte-Waregem met 26 punten) t.e.m. plaats 14 (Moeskroen met 18 punten) is een feit. Het verschil tussen de twaalfde plaats van W-B met 21 punten en nr 5 Zulte-Waregem met 26 punten bedraagt dus slechts 5 eenheden. Toegegeven, W-B is de voorbije weken wat terrein aan het verliezen waardoor het in plaatsen uitgedrukt niet veel is gezakt, maar toch enkele teams zag passeren of naderen. Anderzijds is de rode lantaarn met 9 punten wel heel ver weg en zal het voor OHL, ondanks het verbluffend resultaat van gisteren tegen Westerlo, nog een hele klus zijn om aansluiting te vinden bij het groepje dat plusminus 21 punten totaliseert.

Patrick Van Wesemael.