StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN SLUITEN SUCCESVOLLE PERIODE AF MET WINST TEGEN ZULTE-WAREGEM.

Met een doelpunt in het slot van een genietbare wedstrijd hebben de beloften van Waasland-Beveren maandagavond op Puyenbeke hun knappe heenronde bekroond met kwalificatie voor de hoofdtabel van de beloftencompetitie die na de jaarwisseling hervat. De wedstrijd van volgende week maandag 14 december bij de buren van Lokeren doet er niet meer toe en dat is het resultaat van het knappe werk dat Johan Van Rumst en David Destorme de voorbije maanden hebben verricht. Met 8 overwinningen, 5 nederlagen en één puntendeling ziet de balans er na 14 speeldagen hoopgevend uit met het oog op deelname aan groep A na nieuwjaar.

Bij W-B maakten o.a. Henkinet en Moren als bekendste namen uit de a-kern deel uit van het beloftenteam dat met Zulte-Waregem de voorlaatste uit de beloftencompetitie over de vloer kreeg. Bij Z-W tekenden Buyl, Storm, Essical, Cordaro en Aneke present als spelers met speelminuten in het fanion van Francky Dury.

In een onderhoudende en evenwichtige eerste helft was het eerste noemenswaardige doelgevaar van een jeudig W-B voor de thuisploeg, maar na een vlotte combinatie bereikte de plaatsbal van Gilles Van Remoortere niet de beoogde bestemming. Het antwoord van de bezoekers op het half uur mocht gezien worden, want er was een uitstekende save nodig van Henkinet om Essical van de 0-1 te houden. Beste kans voor W-B kwam er met de geur van de thee al in de neusgaten, maar een alom aanwezige Luyckx besloot in één tijd naast.

Na de herneming bleef het spelpeil bovengemiddeld met wisselende kansen en tot tweemaal toe een zeer secuur handelende Henkinet om een Waregemse voorsprong te verhinderen. Met nog één minuut te gaan kantelde de partij alsnog in het voordeel van de jongens van Johan Van Rumst. Een voorzet van uitblinker Van Dooren werd door een de laatste weken trefzekere Max Cauffriez voorbij de bezoekende portier gevlamd waardoor de laatste twijfels over deelname aan groep A definitief werden verbannen. Mooie 1-0 overwinning dus die alshetware tot stand kwam na een stijlrijke wedstrijd die geen moment verveelde.

Het heeft een tijdje geduurd, maar stilaan lijkt de mix van gebleven jongeren en in het tussenseizoen bij enkele topclubs aangekochte talenten, te gaan renderen. Van Remoortere, Luycks, Nys en Hebbelinck om er maar een aantal te noemen, hebben de laatste weken duidelijk hun draai gevonden waardoor nieuwkomers zoals Leemans, Cauffriez en Van Dooren beetje bij beetje het verhoopte niveau benaderen. Het is een gunstige evolutie die ons met belangstelling doet uitkijken naar de continuïteit van hun niveau wanneer straks na nieuwjaar in een groep met 8 de dubbele confrontaties met de betere ploegen wordt aangegaan. Laat er geen twijfel over bestaan : de concurrentie met de vele talenten die bij o.a. Club Brugge, Genk, Standard en Anderlecht rondlopen is een strijd zonder gelijke wapens, maar onze huid duur verkopen moet wel het opzet zijn.

Verschenen aan de aftrap tegen Zulte-Waregem :
Laurent Henkinet, Senne Van Dooren, Maximiliano Cauffriez, Valtteri Moren (46ste minuut vervangen door Niels De Pauw), Glenn Leemans, Tortol Lumanza, Alec Luyckx, Remco Pieters (76ste minuut vervangen door Rob Spanoghe), Kevin Hebbelinck, Maxim Nys (64ste minuut vervangen door Brent Peers) en Gilles Van Remoortere (46ste minuut vervangen door Artur Irawan).

Patrick Van Wesemael