StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ZO LANG ALS MOGELIJK AANKLAMPEN.

De kloof met OHL, maar vooral Westerlo is de voorbije weken beetje bij beetje verder uitgediept, maar respectievelijk 7 en 9 punten voorsprong zijn met nog 12 wedstrijden op de teller, voorlopig niet helemaal geruststellend. En wat meer is, ploegen als Moeskroen, Mechelen en Lokeren zijn, uiteraard niet helemaal onverwachts, komen aansluiten. Daarenboven waren de laatste 3 uitwedstrijden van W-B (tweemaal KV Mechelen en Kortrijk) van veel mindere kwaliteit en is het wat mij betreft de hoogste tijd om nog eens uit te pakken met een hartverwarmende prestatie (en liefst eentje met puntenwinst) buitenshuis.

Het Zulte-Waregem van Francky Dury bekleedt momenteel een knappe vijfde plaats in de rangschikking en stond vorig weekend op een zucht van een stunt toen het in blessuretijd zekere winst in de Ghelamco-Arena liet ontglippen. De speeldag daarvoor werd er echter verrassend verloren thuis tegen Standard wat meteen alles zegt over het lopende seizoen van Zulte-Waregem. Na een minder seizoen is Francky Dury weer aan een nieuw elftal aan het bouwen en dat verloopt met vallen en opstaan en dan is een vijfde plaats als tussenbalans ver van slecht. Waregem is in ieder geval een serieus te nemen kandidaat voor play-off I en de mannen van Stijn Vreven zullen zich geenszins kunnen veroorloven een snipperdag te nemen aan de Gaverbeek.

Tegen Standard speelde Waasland-Beveren vorig weekend een wedstrijd met 2 gezichten. Voor de rust was het heel pover (van de 2 kanten overigens), maar de tweede helft maakte, mede door de numerieke meerderheid, veel goed. Er waren kansen waarmee beter kon worden gedaan en er werd ook nog eens de nul gehouden. Stijn Vreven had naar eigen zeggen dingen gezien om mee aan de slag te gaan en zo horen we het graag natuurlijk. Alleen ontbreekt het bij W-B voorlopig aan enige regelmaat waardoor tot nu toe bv. geen 2 opeenvolgende overwinningen werden geboekt. Met het programma dat ons te wachten staat zie ik dat ook niet meteen gebeuren (naar Zulte-Waregem en Moeskroen-Peruwelz, thuis tegen Lokeren en na de winterstop hervatten in Oostende), maar anderzijds mogen we er evenmin aan denken dat de geciteerde uitwedstrijden alle 3 verliespartijen zouden opleveren. Zo lang als mogelijk aanklampen bij de ons omringende teams zou leuk zijn om bij de eindafrekening na 4 jaar Jupiler Pro League eindelijk een klassement te realiseren dat het gevolg is van een naar W-B-normen goed seizoen. Hopelijk kan Olivier Myny, net als in de heenwedstrijd, de weg naar de netten vinden tegen de club waar hij graag had doorgebroken.

Patrick Van Wesemael.