StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg W-B LAAT ZICH OPNIEUW VERRASSEN IN OPENINGSFASE.

Nog voor de 25 minuten rond waren had Waasland-Beveren zijn tegenstander in de favoriete positie van trainer Vreven geposteerd, want Stijn droomt er al een tijdje van om zijn ploeg nog eens vroeg op voorsprong te zien komen zoals bv. in Sint-Truiden om vervolgens achterover leunend en tegelijkertijd krachten sparend de kat uit de boom te kijken en meestal de kloof verder uit te diepen.
Nochtans was W-B ditmaal uitgeslapen toen Delferière de partij op gang floot en Zinho Gano werd al meteen goed diep gestuurd, maar Bossut reageerde alert. Leye repliceerde op zijn beurt met een kopbal over waardoor de match een vliegende start nam. Nicolas Storm, in het tussenseizoen bij W-B in beeld, kreeg van Dury de kans om de offensieve intenties van zijn coach extra gestalte te geven en maakte die rol volledig waar. In de 8ste minuut bediende Nicolas ploegmaat Thiam en de Wase defensie die er wel eens vaker minder goed uitziet, werd te grazen genomen door de Senegalees die bedankte met de 1-0. Waasland-Beveren was ver van aangeslagen en deed goed mee, maar kon niet verhinderen dat na opnieuw flink mistasten o.a. door Buatu en Goblet bij een hoekschop voor de thuisploeg Kaya een assist en Leye een doelpunt achter hun naam mochten bijschrijven. Zulte-Waregem dreigde nog even door te duwen, maar aan de overzijde was Zakaria M.Sila met een kopbal dichtbij de aansluitingstreffer.
Rusten bij een 2-0 tussenstand, maar de cijfers qua balbezit waren halverwege in het voordeel van de bezoekers, terwijl ballen tussen de paal Z-W met 4 tegen 3 voor W-B nipt de bovenhand had.

De tweede helft was van een minder niveau omdat Zulte-Waregem vrede nam met de comfortabele 2-0 en W-B wel op zoek wilde naar de 2-1, maar de scherpte bij Lengil ontbrak om de thuisdefensie pijn te doen. Vanzo en Myny werden nog in de strijd gegooid om het tij te keren en deden het ver van slecht, maar de verdiende aansluitngstreffer moest er op stilstaande fase komen en van wie anders dan Milos Maric die met een magistrale vrijschop nog voor een klein kwartiertje hoop schonk aan de Beverse fans, maar de misschien wel terechte gelijkmaker op basis van een al bij al degelijke (geen goeie) wedstrijd kwam er niet. Defensief worden te vaak geschenken uitgedeel en op zichzelf is dat een positief gebaar in deze pakjestijd, maar een heel seizoen lang is een beetje veel van het goede. Gary Coulibaly liep in Waregem tegen zijn vijfde geel karton aan en ontbreekt volgende week in Moeskroen.

Patrick Van Wesemael.