StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Heeft W-B goudhaantje uitstaan ?
In het tussenseizoen stalde Waasland-Beveren Dylan De Belder bij tweedeklasser Lommel en het ziet er naar uit dat die deal op een goeie zaak aan het uitdraaien is voor de drie betrokken partijen.
W-B kan zijn speler beter evalueren dan wanneer hij bij de beloften zou aantreden, want daar is het moeilijk prestaties naar waarde te schatten. Dylan zelf kan zijn neus voor goals scherp houden en daarbij is wekelijks speelgelegenheid van cruciaal belang, terwijl Lommel over een gemotiveerde speler kan beschikken met een belangrijke meerwaarde voor het elftal. Kortom, alleen maar winnaars en hopelijk leidt de onmiskenbaar sportieve progressie van De Belder, hetzij aan de winterstop (wie weet), hetzij aan het einde van het seizoen, tot constructieve gesprekken en resultaten. De Belder is nog jong en ver van afgeschreven voor voetbal op het niveau Jupiler Pro League.

* Wat is dat toch met onze defensie ?
Op 19 speeldagen slaagde Waasland-Beveren er tot nu toe tweemaal in de nul te houden en dat is weinig. Zolang er echter meer wordt gescoord dan er goals worden geïncasseerd is er geen vuiltje aan de lucht, maar wanneer er zand in de doelpuntenmachine zit dreigt een negatieve spiraal. Het was zaterdag in Waregem geen goeie wedstrijd van W-B, maar voor de zoveelste keer dit seizoen werd de match verloren in het eerste half uur en niet collectief, maar door individueel falen waarbij helaas Merveille Goblet de voorbije weken een ongelukkige rol speelde. Geen erg, want Merveille is nog bijzonder jong en bewees vorige week tegen Standard nog over voldoende klasse te beschikken om carrière te maken op het hoogste niveau. Wat mij blijft verbazen is dat een speler met ervaring zoals Valtteri Moren geen basisplaats heeft in een zo vaak gepasseerde defensie als die van W-B. Moren heeft er als 24-jarige al een vijftal kampioenstitels opzitten met HJK Helsinki en speelde al een redelijk aantal wedstrijden in de Champions League en moet toch in staat worden geacht rust en organisatie te brengen in het verdedigend compartiment. Hij zou vermoeid geweest zijn toen hij op de Freethiel arriveerde en ondertussen is hij ook geblesseerd geweest wat zijn aanpassing zeker bemoeilijkte, maar een speler met zijn referenties hoort een basisstek in het elftal van Vreven te hebben. Of Buatu per se het slachtoffer moet worden ? Daarvoor is Stijn Vreven uiteraard beter geplaatst om knopen door te hakken. Zaterdag in Moeskroen is de kans groot dat Moren de plaats van de geschorste Coulibaly inneemt en de Fransman na zijn schorsing zoals aanvankelijk de bedoeling was een rij door te schuiven blijft een optie, maar zijn gebrek aan snelheid zal op het middenveld misschien meer tot uiting komen dan achterin waar hij door zijn prima opstelling en inzicht veel kan compenseren.

* Bornem stunt, Yellow Blue lanceert zichzelf.
De derde klasse A is bij uitstek onze favoriete reeks omdat er heel wat trainers met een Freethielverleden aan de slag zijn. Dat er vervolgens vaak heel wat te beleven valt, vlot wordt gescoord en er zich wisselende posities aan de kop voordoen is graag meegenomen. Ook dit weekend was het weer goed raak. Kersvers leider Temse moest op bezoek bij de buren uit Bornem die dezer dagen hardnekkig worden geplaagd door allerlei extra-sportieve gebeurtenissen, maar blijkbaar heeft Bart Selleslags van die bestuurlijke en financiële chaos gebruik gemaakt om Temse te misleiden. Bornem trok met 2-1 aan het langste eind en dat is bijzonder knap. Pister begon bij Dender met een uitschuiver, maar lijkt nu toch de succesformule van Emilio Ferrera te hebben gevonden met als resultaat 3-1 winst tegen Gullegem. Sint-Niklaas moest het onderspit delven bij Sint-Eloois-Winkel, maar dat zal Robby Buyens niet ervaren als een schande. Dirk Geeraerd stuurde zijn Eendracht Aalst probleemloos met 0-3 voorbij Gent-Zeehaven en heeft ondanks de zevende plaats van de Ajuinen in de rangschikking, amper 4 punten achterstand op leider Dender.

Yellow Blue heeft duidelijk moed geput uit de ruime 6-2 overwinning van vorige week tegen rode lantaarn Tielrode. Zaterdag werd met 1-0 gewonnen tegen het hoog gerangschikte White Boys Sint-Niklaas dankzij een omgezette strafschop in de eerste helft. YB klimt naar de twaalfde plaats met een viertal punten voorsprong op Hamme-Zogge en dat is de bestemming van YB volgend weekend.

PVW.