StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ROLLEN ZIJN NU OMGEKEERD.

Ik herinner mij nog perfect de heenwedstrijd op speeldag 5 waarin Waasland-Beveren na de 2-1 winst tegen Zulte-Waregem op speeldag 4 torenhoog favoriet was in de thuismatch tegen het toen onderaan bengelend Moeskroen, maar de Waaslanders weliswaar na een bijzonder spectaculaire wedstrijd al bij al blij mochten zijn met de ultieme 3-3 van een op dat moment nog flitsende Steeven Lengil. De compensatie voor die teleurstelling zou een weekje later volgen toen ook al met een doelpunt van Lengil W-B op Daknam met 1-2 aan het langste eind trok.

De omstandigheden sinds die 3-3 eind augustus en die waarin morgen Moeskroen-Peruwelz en Waasland-Beveren (dat is toch een hele mond vol) mekaar in de ogen zien voelen totaal anders aan. In die mate zelfs dat de Henegouwers, ondanks hetzelfde aantal punten als W-B, morgen als favoriet aan de aftrap verschijnen en dat is thans niet eens een verrassing meer, maar dat is het wel voor wie zich nog kan herinneren in welke ondankbare omstandigheden trainer Janevski aan het seizoen moest beginnen. Gelukkig voor Janevski werd eind augustus een spelerscontainer op Le Cannonier afgeleverd waarin best wat lekkers zat waardoor M-P van gedoodverfd degradatiekandidaat inmiddels goed op weg is om rustig naar de buik van het klassement te stijgen. Midweeks werd Moeskroen in de Beker van Belgiënipt uitgeschakeld in Genk, maar Janevski gaf er bewust de voorkeur aan enkele sterkhouders rust te gunnen met het oog op de 3 matchen die Moeskroen voor de winterstop nog te wachten staan. Vorig weekend echter zorgde Moeskroen wel voor de stunt van de speeldag door knap en verdiend met 1-3 in Kortrijk te gaan winnen. Het wordt een lastig avondje voor onze zo al beproefde defensie om morgen het duo Scepovic-Marcovic het scoren te beletten en bovendien is met het ontbreken van de geschorste Gary Coulibaly onze verdediging gehavend en mag worden verwacht dat Valtteri Moren depaneur van dienst zal zijn.

Omdat de veelbelovende uitreputatie van W-B de voorbije weken een flinke knauw heeft gekregen (het is van 3 oktober in Sint-Truiden geleden dat er nog eens werd gewonnen buitenshuis), wordt het de hoogste tijd om daaraan iets te doen en waarom niet beginnen morgenavond in en tegen Moeskroen. Waar Waasland-Beveren de voorbije maanden fier pronkte ter hoogte van de borstkas van de rangschikking, is het de laatste weken geruisloos doorgespoeld naar de onderbuik ervan. Acuut degradatiegevaar is en was nooit aan de orde, zelfs nu we met 21 punten zijn afgegleden naar een dertiende plaats, maar het is frustrerend te constateren dat het nr6 van het klassement amper 4 punten extra bonus heeft en W-B mits wat meer regelmaat in zijn prestaties de voorbije weken best in het gezelschap van Genk en Standard had kunnen staan.
Het voordeel aan onze huidige dertiende plaats met 21 punten is dat een overwinning meerdere winstplaatsen in de rangschikking kan opleveren. Doen dus !

Patrick Van Wesemael.