StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg REVANCHE EN GOUDEN WISSEL WAREN SUCCESFORMULE.

Met een ietwat fortuinlijke 0-1 overwinning in Moeskroen die net op tijd kwam gezien de resultaten in de andere wedstrijden, heeft Waasland-Beveren opnieuw voeling gekregen met de buik van het klassement en is het opgerukt naar een perspectiefvolle gedeelde tiende plaats.

Coulibaly geschorst en Maric geblesseerd waren er zaterdagavond niet bij op Le Cannonier waardoor Moren achterin en Vanzo op het middenveld nog eens een kans kregen. De thuisploeg begon het best aan de partij en probeerde W-B met de rug tegen de muur te zetten, maar vanuit buitenspel was de eerste grote kans uit de partij voor een zeer bedrijvige Gano, maar vanuit buitenspelpositie faalde Zinho oog in oog met de doelman. Moeskroen bleef zoeken naar de openingstreffer en Merveille Goblet die de afgelopen wedstrijden (op die tegen Standard na) onzeker stond te keepen kon desondanks blijven rekenen op het vertrouwen van Stijn Vreven en Merveille bedankte hiervoor met een geweldige match. Zowel in de eerste als de tweede helft was hij nauwelijks op een foutje te betrappen tot wanhoop van het offensief compartiment van de thuisploeg. Waasland-Beveren haalde dan ook de rust met een licht gevleide 0-0, maar aan inzet en wedstrijdmentaliteit was er in ieder geval geen gebrek geweest. Gekke statistiek aan de rust overigens, want ondanks het 63 tegen 37 procent balbezit in het voordeel van Moeskroen-Peruwelz, nam W-B met 4 tegen 3 pogingen op doel en 2 tegen 1 ballen tussen de palen, het betere offensief werk voor zijn rekening.

De tweede helft verliep meer evenwichtig met zelfs een licht voordeel voor de Waaslanders. Het beslissende moment was op het uur een gouden wissel van Stijn Vreven die M.Sila naar de kant haalde en Myny tussen de lijnen stuurde. Olivier stond geen 20 seconden (naar het schijnt 18 om precies te zijn) of hij kopte op fantastische wijze een schitterende voorzet van Steeven Lengil binnen. De match was nu helemaal gelanceerd met telkens Goblet als uitblinker op pogingen van Moeskroen en steevast Gano dreigend aan de overkant waarbij enkel zijn afwerking ontbrak om van een prima wedstrijd te mogen spreken van Zinho. Met de 90ste minuut in zicht speelde er zich nog een heet standje af voor de kooi van Merveille, maar in de weersomstuit liet alweer Gano de 0-2 liggen. Het bleef bij een misschien wat gelukkige overwining, maar gestolen was ze in geen geval. Uitstekende wedstrijd was er van onze defensie waarin Valtteri Moren, net zoals in Lokeren, een puike match speelde in duo met Buatu. Vreven moet er toch maar eens over nadenken om Coulibaly op het middenveld in te passen en Moren achterin een deftige kans te geven. Ben geen echte voorstander geweest tot nu toe om Coulibaly achterin weg te halen, maar anderzijds is het toch een doodzonde om de Fin met al zijn ervaring, ondanks zijn nog jonge leeftijd, op de bank te houden. En wat Goblet betreft, die heeft op een zeer professionele wijze revanche genomen voor zijn ongelukkige matchen in Kortrijk en Waregem, want wie met daden spreekt in plaats van de mond is goed bezig.

Patrick Van Wesemael.