StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Op de rooster gelegd.
Waasland-Beveren boekte afgelopen zaterdag zijn zevende overwinnning van het seizoen en liefst de vierde op verplaatsing wat toch bijzonder knap is. Wat daarbij opvalt is dat wanneer het echt nodig is W-B er ook staat. Gezien de overwinningen van Westerlo en OHL dit weekend was een driepunter in Moeskroen niet eens een overbodige luxe en eerder deden zich vergelijkbare situaties voor bij uitwedstrijden in OHL en STVV. Maar laat ik nog even terugkomen op de wedstrijd op Le Cannonier en de prestatie van Zinho Gano onder de loep nemen.
Tegen zijn vorige werkgever Moeskroen waar hij overigens pas tijdens play-off II van vorig seizoen aan spelen toekwam en daarin een vijftal keer de weg naar de netten vond, lag Zinho ongetwijfeld gebrand op een goeie match en eigenlijk is het de moeite waard eens wat dieper in te gaan op zijn 90 minuten. Om met het mindere te beginnen : Zinho kwam een viertal keer in scoringspositie waarvan één keer in buitenspel en deed daar veel te weinig mee. Tweemaal had hij trefzeker moeten zijn en tweemaal had hij een beter geplaatste ploegmaat moeten bedienen in plaats van voor eigen succes te gaan, maar dat is typisch voor spitsen. Omdat W-B door die fraaie kopbal van Myny toch de volle inzet pakte waren die gemiste kansen snel vergeten, maar wellicht was Zinho de pineut geweest wanneer de 0-0 op het scorebord was blijven staan na het laatste fluitsignaal. Tot daar het negatieve gedeelte van dit verhaal, maar waarom niet op zoek gaan naar het positieve aan Zinho's wedstrijd. Hij was zaterdag immers misschien wel de meest bedrijvige speler in het team van Stijn Vreven. Geen inspanning was hem te veel, maar helaas vormden werklust en efficiëntie een schril contrast. Nu zal de 22-jarige Gano nooit een goalgetter pur sang worden en oogt hij bij momenten wat stuntelig, toch ben ik ervan overtuigd dat er gezien zijn nog jonge leeftijd zeker een moment of periode komt waarin de ballen plots wel vlot zullen binnen vliegen. Niet vergeten dat Zinho Gano bij Waasland-Beveren voor het eerst een basisplaats heeft in eerste klasse, want dat lukte hem voordien niet bij Club Brugge en enkel in play-off II bij Moeskroen afgelopen seizoen. Neem het voorbeeld ter vergelijking met Renaud Emond toen die van derdeklasser Virton naar het Waasland kwam. In zijn eerste jaar viel Renaud in de duels veel te licht uit en kon hij amper score, maar een jaartje later was het wel prijs. Lastig om spelers te vergelijken en sowieso is dat qua stijl met Renaud en Zinho onmogelijk, maar ik ben echt benieuwd naar de ontwikkeling van Gano en heb er wel vertrouwen in dat hij zich op korte termijn kan ontplooien tot een zeer waardevolle speler, zelfs zonder te scoren.

* Bornem verliest derby, Yellow Blue pakt 9 op 9.
Robby Buyens heeft zijn spreekwoordelijke revanche beet op Bart Selleslags, want zaterdag won Sint-Niklaas met 3-2 tegen Bornem, want als ik me niet vergis bleven in de heenwedstrijd de punten in Klein-Brabant. Overigens, het gaat hier enkel over sportieve revanche, want Bart en Robby kunnen het best met mekaar vinden en dat is logisch aangezien het twee bijzonder fijne mensen zijn. Beide ploegen blijven netjes in de middenmoot en hoeven zich naar volgend seizoen geen zorgen te maken als er geen gekke dingen meer gebeuren en wat dat betreft zien de wolken er boven Bornem meer dreigend uit dan die boven Sint-Niklaas. De vorige week nog fel besproken fusie tussen Bornem en Mariekerke zou weer van de baan zijn en dus moeten de Breevenbewoners zelf op zoek naar ideeën en vooral centen om de openstaande rekeningen te betalen. Knap dat Bart en zijn spelers ondanks deze moeilijke omstandigheden hun sportieve verplichtingen naar behoren blijven vervullen, want veel van die gasten verdienen een flinke boterham bij met het voetbal en zonder ook maar een enkel detail te kennen durf ik aannemen dat die uitbetalingen stilaan in het gedrang komen wat zeker niet bevorderlijk is om sportief optimaal te presteren.
In de wedstrijd Rc Mechelen-Dender mocht Thierry Pister op bezoek bij zijn vorige werkgever en ondanks de leidersplaats van Dender en de rode lantaarn van Racing werd het een nipte overwinning voor de mannen van Pister die hierdoor aan de leiding blijven met een puntje voor op La Louvière.
En wat gezegd van Dirk Geeraerd die met Eendracht Aalst na 3-1 winst tegen Torhout is opgerukt naar een knappe derde plaats met amper 4 puntjes minder dan koploper Dender.
In de derde provinciale Oost-Vlaanderen doet Yellow Blue er alles aan om de feestdagen op een feestelijke wijze in te zetten. Ditmaal trok het aan het langste eind op bezoek bij de voorlaatste Hamme-Zogge (1-2) waardoor het met een 9 op 9 is gestegen naar een negende plaats en dat met nog 2 matchen tegoed. Zou er voor YB nog iets mogelijk zijn via de eindronde ?

PVW.